Thierry Crola

‘’Make a statement ride a Bombo’’

Het thema van deze maand is mobiliteit en vervoer. Over dit onderwerp ben ik in gesprek gegaan met Thierry Crolla. Een jonge ondernemer die vanuit pure passie voor design en mobiliteit Bombo Bikes heeft opgericht. Een stijlvolle cross-over tussen de Italiaanse scooters en een moderne e-bike.

Kun je wat meer over jezelf en Bombo Bikes vertellen?

Ik ben iemand die een echte passie heeft voor mobiliteit en dan met name alles wat je zelf kan besturen. Auto’s, boten, vliegtuigen, noem het maar op. Daarnaast keek ik altijd al met veel bewondering naar mensen die vanuit een idee in hun hoofd een fysiek product wisten te maken. De combinatie hiervan is ook de reden dat ik graag ooit een eigen mobiliteitsproduct wilde neerzetten. Ik heb daarom Business Innovation gestudeerd aan de Avans in Den Bosch en toen ik 22 jaar was ben ik begonnen met Bombo Bikes. Het begon allemaal In 2014, toen knapte ik vanuit de garage van mijn ouders tweedehands fietsen op en verkocht die weer via Marktplaats. Dit heb ik ongeveer twee jaar gedaan en in die twee jaar heb ik ook een aantal elektrische fietsen gehad. Wat mij destijds al opviel was hoe ontzettend fijn een elektrische fiets is voor gebruik in de stad. Je bent vaak zonder enige moeite vele malen sneller dan een auto van a naar b, je hebt geen helm of verzekeringsplicht en de onderhoudskosten zijn extreem laag. Het lijstje van voordelen gaat zo nog wel even door. Ondanks dat voor veel mensen de elektrische fiets het ideale stads-vervoersmiddels is, denk ik dat het beter kan. Ik was op zoek naar meer comfort, een stijlvol design en een fiets die meer biedt dan alleen als vervoermiddel voor mezelf. Eigenlijk iets wat de klassieke Italiaanse scooters allemaal wel bieden. Zodoende ben ik op het idee gekomen om de Bombo Primo te ontwikkelen. Een fiets die het comfort, het stijlvolle design en de inzetbaarheid van scooters combineert met alle voordelen van een e-bike. 

Wie heeft jou geholpen om deze droom te realiseren en heb jij nog verdere dromen?

De SmartHub Incubator Industry (SHII) in Ulft heeft mij ontzettend veel geholpen met de ontwikkeling van de fiets. De SHII is een ondernemerscentrum die startende ondernemers binnen de maakindustrie helpt met het versneld uit te groeien tot succesvolle bedrijven. Mijn grote droom wat betreft Bombo Bikes is dat ik op een dag op straat loop en dat er iemand toevallig op de Bombo Primo voorbij komt fietsen. Dat moet een goed gevoel geven.

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *