huntenkunst

Manifestatie Huntenkunst op 20, 21 en 22 mei

Op 20, 21 en 22 mei zal voor de 28ste keer de manifestatie Huntenkunst gehouden worden. Verdere informatie over plaats, data, parkeren, inlichtingen en de deelnemers volgen later in het bericht!

De manifestatie

Huntenkunst is een kunstmanifestatie, bedoeld voor professioneel werkende kunstenaars en galeriehouders. Het accent ligt daarbij  op de kunstenaars en hun werk.

Tijdens het weekeinde in mei presenteren meer dan 250 kunstenaars uit binnen- en buitenland persoonlijk hun werk.

Het ontstaan

In 1993 werd Huntenkunst voor het eerst gehouden in het buurtschap Veldhunten in de toenmalige gemeente Gendringen, dankbaar werd gebruik gemaakt van de Ulftse Galerie bij de Boeken. Het karakter van pioniers in de cultuur werd nog eens onderstreept door het feit dat de eerste beurs plaatsvond in een tent, waar ruim 80 kunstenaars uit diverse landen hun werk tentoonstelden. Dat was een geweldig succes en Huntenkunst was geboren.

Vast concept

Huntenkunst wil een platform bieden aan kunstenaars uit de hele wereld. Het evenement biedt zodoende volop gelegenheid tot het leggen van contacten. Daarnaast wil de organisatie de belangstelling van het publiek wekken voor hedendaagse beeldende kunst. Gestreefd wordt naar het aanbieden van diversiteit zowel in stijl als techniek, de aanwezigheid van de kunstenaar geeft de bezoeker gelegenheid met de maker van gedachten te wisselen. Het internationale karakter van de beurs uit zich in het feit dat vijfentwintig landen zijn vertegenwoordigd. Behalve uit Nederland zijn o.a. kunstenaars afkomstig uit Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk,  Noorwegen, Zweden en Litauen. Interessant zijn de verschillende invloeden, die te ontdekken zijn in verband met de afkomst van de kunstenaars. Jaarlijks wordt een land uitgeroepen tot themaland.

Estland themaland

Dit jaar exposeren negen kunstenaars uit Estland hun werk. Centraal in de expositiehal is het Estlandse paviljoen, tegelijkertijd exposeren zij ook in de Galerie van het DRU Industriepark. De expositie staat gepland van 9 mei tot 6 juni en wel onder de titel ‘De Estlanders komen!’.  Dit project wordt opgezet in samenwerking met de Estlandse Ambassade ( Den Haag) en de kunstorganisatie Parimate Soovidega uit Tallinn.

In verband met het Estlandse project zal Zijne Excellentie dhr Lauri Kuusing – ambassadeur van Estland – tijdens de opening van Huntenkunst spreken.

ARTEZ

Op de vorige editie werden in een speciale unit pas afgestudeerde studenten van Artez uit Arnhem met hun werk voorgesteld, dit was succesvol en opmerkelijk, dat besloten werd dat project voort te zetten en hebben we voor dit jaar eveneens een ruimte voor jonge afgestudeerde kunstenaars van Artez gereserveerd, dit project maakt zeker voor jonge bezoekers het evenement aantrekkelijk.

Huntenkunst 2022 op CD

In 1999 is Huntenkunst is begonnen met het uitgeven van een CD, waarop naast een cv, een selectie van het werk van de kunstenaars opgenomen is, de uitgave is te beschouwen als een eigentijdse catalogus. Daarnaast wordt in het kort de geschiedenis van Huntenkunst en haar werkwijze in woord en beeld belicht.

Waar Huntenkunst tot leven komt

Huntenkunst vindt plaats in de monumentale SSP-hal , de voormalige productiehal (5500m2), waar ooit de befaamde DRU-pan gefabriceerd werd. De inrichting zorgt er voor dat de toeschouwer steeds weer een nieuwe expositie-ruimte binnenloopt. De ‘kunststraten’ leveren een samenleving op die kleur en vorm vooropstelt. Je bent letterlijk ergens anders, ergens waar verwondering en ook schoonheid de boventoon voeren en je deelgenoot maken van de innerlijke wereld van je medemens.

Aanvullende informatie

Plaats                 

SSP-Hal, DRU-laan 2 7071  MC Ulft 

Data          

Vrijdag      20 mei 17-21 uur

Zaterdag   21 mei 10-20 uur 

Zondag     22  mei 10-18 uur

Parkeren         

Er is gelegenheid tot vrij parkeren op het evenementenparkeerterrein, direct gelegen bij de hal. Bereikbaar via de straat ‘De Doorsteek’ geheten.

Inlichtingen      

Dierenriem 11, 7071 TJ Ulft

Tel   0315 681961   06 23456476

Site www.huntenkunst.org

Mail info@huntenkunst.org

Deelnemers

Klik op de volgende link voor een lijst met alle deelnemers: www.huntenkunst.org/deelnemers

huntenkunst

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je ook inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers, ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *