Jochem Beunk

‘Altijd al een Ford Mustang pony willen rijden’

De wagen is bijna 55 jaar oud, maar ziet er nog werkelijk prachtig uit. En dat zonder ooit gerestaureerd te zijn. De Ford Mustang Pony uit 1965 van Marc Epping verkeert vrijwel geheel in originele staat en dat maakt de klassieker uitermate bijzonder. De trotse eigenaar wil hem niet meer kwijt. “Ik heb altijd al een Mustang willen rijden, een jongensdroom is hiermee uitgekomen.”

Jong en oud is onder de indruk van de opvallende verschijning op wielen. Marc Epping (50) uit Rietmolen krijgt veel positieve reacties. “Mensen vinden het een mooie wagen. Ze willen er graag meer van weten, dat leidt regelmatig tot een gesprek.” Duimen gaan omhoog en mensen stappen van hun fiets en kijken hem na als hij aan het toeren is. “Laatst bleef een fietser maar kijken en doorrijden, hij was zo afgeleid dat hij zo de heg inreed, haha.” Marc kan er wel om lachen, zeker omdat het goed afliep. Met zijn oldtimer heeft hij over aandacht niet te klagen nadat hij twee jaar geleden de Ford Mustang kocht bij een bedrijf gespecialiseerd in klassieke auto’s. “De Mustang is mijn droomauto, al meer dan dertig jaar. Deze komt uit Californië en was prima geconserveerd, een hele harde auto. Normaal zijn klassiekers zorgenkindjes, maar daar ben ik met dit exemplaar niet bang voor.”

Uppy

Naast zijn baan als commercieel directeur bij een bedrijf in de machinebouw, is Marc muzikant en treedt hij regelmatig op. “Het heeft wel iets extra’s als ik dan met deze wagen voor kom rijden, het past helemaal bij mijn stijl. Het is inmiddels uitgegroeid tot mijn handelsmerk.” Marc die als artiest aan de weg timmert als Uppy heeft niet alleen de beschikking over de grijsblauwe Ford Mustang. Hij schafte ook een bijpassende aanhanger aan. “Daar kan ik een complete geluidsinstallatie en lichtshow in kwijt. In de auto gaan alle gitaren. Dan ga ik tjokvol richting optredens. En kan ik in mijn eentje, in mijn ‘Uppy’ dus, een compleet optreden verzorgen.” Dat doet hij ook voor SOS Kinderdorpen waarvan de muzikant freelance ambassadeur is. “Het is mooi om middels het maken van muziek een steentje bij te dragen aan dat goede doel.”

‘Een fietser bleef kijken en reed zo de heg in’

Ontspannen cruisen

De Ford Mustang Pony automaat beschikt over een V8 motor van 4,7 liter en 200 pk. Marc rijdt er graag in. “Het is echt heerlijk ontspannen cruisen en geeft een vrij gevoel. Het geluid vind ik mooi zwaar en past bij de auto. Hij noemt de wagen Mustang Sally, naar het nummer van The Commitments. Zijn aanhanger noemt hij liefkozend Lily, terwijl zijn shopper naar de naam Harry luistert. Het nummer Mustang Sally galmt zo nu en dan door de luidsprekers, maar ook werk van Robben Ford hoort de Achterhoeker graag. De blues-, jazz- en rockgitarist (o.a. van Miles Davis) geldt als voorbeeld voor Epping. “Prachtige muziek, ik ben zelf ook in die genres actief. Als ik naar een optreden ga en onderweg Robben Ford opzet, kom ik helemaal in de stemming.”

Meer MIJN Auto? Klik dan hier!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *