van stage naar baan

Marieke vond haar droomstage online bij de Talententuin

Dat het ook in tijden van corona mogelijk is om je droomstage te vinden, bewijst Marieke. Voor haar opleiding Bedrijfskunde was zij in november op zoek naar een mooie afstudeerplek. Fysieke netwerkbijeenkomsten vonden niet meer plaats en bedrijven bezoeken was helaas niet meer mogelijk. Op de talententuin na.

Op maandag 23 november bezocht Marieke daarom de online Talententuin. Een ontmoetingsplek waar Achterhoekse werkgevers zich voorstellen aan de hand van de gaafste video’s. In een persoonlijke boodschap stellen zij zich voor aan jonge talenten en laten weten waarom juist zij zo’n gave organisatie zijn. Marieke kwam op deze manier in contact met Brink Moulds & Dies in Winterswijk en heeft direct haar contactgegevens achtergelaten. Niet veel later nam Nils Vriezen, controller bij Brink, contact met haar op. En weet je wat? Marieke begint in februari al met haar afstudeerstage! Wij spraken Nils over het online binden van jong talent.

De Talententuin vindt al zeven jaar fysiek plaats. Hoe hebben jullie dit jaar de online variant ervaren?
‘Uiteraard vinden wij het jammer dat de Talententuin niet door kon gaan, zoals dat de afgelopen jaren het geval is geweest. Toch zijn wij erg blij dat Achterhoek Werkt zo’n goed alternatief heeft georganiseerd. Het heeft zijn voor- en nadelen, dat alles nu online is. Wij hebben bijvoorbeeld nog nooit zo snel een match gehad! Online is er sprake van meer gerichte traffic en het is concreter dan een fysiek evenement. Toch hopen we dat er volgend jaar een mooie combinatie zal zijn tussen zowel een online als een fysieke Talententuin.

Ook spraken we met Pleun. Zij loopt stage bij Brink en heeft de video voor de Talententuin opgenomen.
”Ik vind het super tof dat ik de video op mocht nemen. We zijn super blij met het resultaat. Een paar jaar geleden ben ik op de fysieke Talententuin geweest en kan hierdoor goed de verschillen merken. Je bekijkt de video van een bedrijf en als je die gaaf vindt, kun je met één klik op de knop je gegevens achterlaten. Op een fysiek evenement is het soms moeilijk om daarna weer contact op te nemen met die gave werkgever. Toch heeft de fysieke Talententuin ook zijn charmes, het is tastbaarder en geeft daardoor een hele andere sfeer.”

‘Bij Brink zijn we altijd op zoek naar goede mensen”, aldus Nils. “Zo ook met Marieke, we hebben haar ontmoet via de Talententuin en begin volgend jaar komt ze hier al haar afstudeeropdracht volgen. De taak die zij gaat vervullen is er een die ontstaan is door corona. Marieke gaat zich bezighouden met het groeiende belang van digitale interactie met klanten wereldwijd en de opkomst van communicatie en verkoop op afstand. We zijn dan ook hartstikke blij dat we deze topper via de Talententuin hebben ontmoet.”

Dit is een van de succesverhalen naar aanleiding van de Talententuin. Heb jij ook een succesverhaal die zo ontstaan is en die je wil delen? Mail dan naar info@achterhoekwerkt.nl  

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *