maureen Reulink

Meer vitaliteit zorgt voor minder verzuim

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt‘.

De Wehlse Maureen Reulink is geboren en getogen in de Achterhoek. Na de studie bewegingseducatie en een minor evenementenmanagement te hebben gevolgd is Maureen Reulink vijf jaar geleden bij Seppworks aan het werk gegaan als projectcoördinator wat ze combineert met een stuk marketing communicatie.

Wat doet doet Seppworks?

Seppworks organiseert vitaliteitsprogramma’s voor bedrijven. Deze programma’s zijn altijd op maat gemaakt voor de desbetreffende organisatie. Dit kan verschillen van complete jaarprogramma’s tot creatieve stappen challenges. Wij willen medewerkers stimuleren om zo fit en vitaal mogelijk te zijn, zowel fysiek als mentaal.

Waarom is bewegen en buiten zijn belangrijk?

Bewegen helpt bij ontspanning en je gaat er lekker van in je vel zitten. Onze vitaliteitsprogramma’s lopen door alle lagen heen. De directeur loopt bij wijze van spreken samen met de schoonmaakster hard. Dit zorgt voor meer werkplezier. Onze doelgroep verschilt van kantoorpersoneel tot monteur en alles daartussen, veel binnenwerk dus. Als je denkt dat je te druk bent om een rondje te kunnen wandelen moet je juíst dat rondje gaan wandelen om de prikkels van je werk te kunnen verwerken.

Waarom is het belangrijk voor een organisatie dat hun medewerkers vitaal zijn?

Naast dat de verzuimcijfers enorm naar beneden gaan doet het ook veel met hoe betrokken de medewerkers zijn bij het werk. Als je merkt dat je baas om je geeft en verschillende activiteiten organiseert voor zowel je fysieke als mentale gezondheid, zorgt dat er ook voor dat je als medewerker meer wil gaan doen voor het bedrijf.

Hoe krijg je meer energie? 

Wat wij als tip geven is om iets meer aandacht te geven aan je ochtendritueel. In plaats van meteen je mail checken en snel op pad gaan met een appel in je hand kun je in de ochtend ook vijf minuten de tijd nemen om te bedenken over waar je vandaag energie van krijgt. Wij overleggen altijd staand of terwijl we een wandeling maken. We vergelijken dit ook wel eens met een laptop. Als je te lang niks doet gaat het scherm op zwart en moet je de muis bewegen om weer op te starten.

Hoe kun je meer beweging krijgen aan je dagelijkse ritme toevoegen?

Er zijn 999 excuses om dingen niet te doen, maar je moet één goede reden vinden om het wel te doen. Spreek met jezelf een tien minuten regel af. Als je ergens aan begint en je vindt het na tien minuten nog niks, dan stop je. Maar vaak als je tien minuten hebt bewogen vind je het niet meer vervelend.

‘We zien dat onze vitaliteitsprogramma’s veel doen met onderlinge betrokkenheid en dat het zorgt voor meer werkplezier.’

Hoe bevalt werken bij sepp works?

Heel goed! Ik heb het heel erg naar mijn zin. We hebben een ontzettend leuke groep aan collega’s en we mogen supergave dingen organiseren. Zo zijn we in 2019 met een groep van 400 man naar Verona gegaan om daar een halve marathon te lopen. Op zulke trips zorgen wij hier voor alle organisatorische rollen zoals de reis, hotel en pauze posten onderweg. Niek Reijmer (eigenaar Seppworks) vindt het ontzettend belangrijk dat wij ons blijven ontwikkelen. Dit doen we ook door middel van een maandelijkse Seppvisie. Collega’s vertellen hier wat zij afgelopen maand hebben geleerd en leren dit bij aan de rest. Vertelt Maureen Reulink.

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *