Meekes Mediation

Meekes Mediation opent een tweede vestiging in Groenlo

Ruim tien jaar geleden besloot Yvonne Sterenborg-Meekes voor zichzelf te beginnen, nadat ze jaren bij bureau jeugdzorg werkzaam was geweest. Ze schoolde zich om en opende op 1 januari 2015 haar eerste Mediation-praktijk in Hengelo (Ov.) en deze maand opent ze een tweede vestiging in Groenlo, ze is voornamelijk actief bij echtscheidingen en levert dan ook echt maatwerk, want niet iedere scheiding is hetzelfde!

Ze bemiddelt als het gaat om visieverschillen bij het ouderschapsplan, het echtscheidingsconvenant, de alimentatie of de verdeling van de boedel. “De aanleiding voor Mediation is vaak niet leuk. Mensen komen vaak wat gespannen binnen, soms is er al een hele geschiedenis aan vooraf gegaan of hebben ze al geprocedeerd. Er is met modder gegooid en de communicatie is alleen maar verslechterd. Niet alleen de kinderen, maar de hele omgeving heeft daar last van. Als het dan via Mediation lukt om mensen zover te krijgen, dat ze weer naar elkaar gaan luisteren, elkaar erkenning geven en er toch samen uitkomen, dan is dat is dat een heel fijn resultaat. Mediation is in de meeste gevallen beter, want een echtscheidingsprocedure kost veel tijd, geld en energie”, aldus Yvonne.

Win-winsituatie
Via Mediation is het mogelijk om een win-winsituatie te creëren. “Mediation kan ervoor zorgen dat beide partijen hun gelijk krijgen, want bij  de rechtbank heb je altijd één verliezer. Zeker als er kinderen in het spel zijn is dat belangrijk. Als partners ga je uit elkaar, maar het ouderschap blijft!

Je moet over de kinderen blijven communiceren, zeker als je samen het gezag hebt. Het is daarom jammer dat er nog maar zo weinig bekend is over wat een mediator kan betekenen.”

Pro deo
Yvonne is aangesloten bij de Raad van Rechtsbijstand. “Dat betekent dat ik door mijn registratie veel mensen tegen lage kosten kan laten scheiden. Tevens heb ik een High Trust samenwerking met de Raad voor Rechtsbijstand, dat betekent een snelle afwikkeling, waarbij mensen binnen  twee weken weten of ze in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand.”

Yvonne is MfN-registermediator en aangesloten bij de Mediators federatie Nederland. “Dat is een beschermde titel en doordat zij daarbij aangesloten is, kan zij gesubsidieerde rechtsbijstand (voor de kosten van Mediation) aanvragen. Daarnaast kan zij als MfN mediator verwijzingen vanuit de rechtbank of het juridisch loket doen. Het MfN houdt iedere drie jaar een kwaliteitscontrole (peer review) en dan wordt er gekeken of je praktijk op orde is, bijvoorbeeld of je alles in de cloud hebt, je dossiers op orde zijn, je voldoende zaken draait en of je je steeds voldoende bijschoolt. Dat zorgt ervoor dat je kwaliteit levert als MfN mediator en het geeft de klant zekerheid.”

Meekes Mediation, Demmersweg 32, 7556 BN Hengelo of Thorbeckestraat 115, 7141 TZ Groenlo.    

              info@meekesmediation.nl             www.meekesmediation.nl            06-22150504

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *