Met spoed op zoek naar een baan in de zorg?

baan in de zorg

Tessa is SEH verpleegkundige in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, zij is dagelijks te vinden op de spoedeisende hulp om hier patiënten te helpen en te behandelen, ontzettend dankbaar werk! Hieronder vertelt ze meer over haar werk als SEH verpleegkundige en hoe belangrijk haar werk is.

Je bent SEH verpleegkundige in het Slingeland ziekenhuis, wat houdt dat in? SEH verpleegkundige?
Als SEH-verpleegkundige werk je op de afdeling spoedeisende hulp. Geen enkele dag is bij ons hetzelfde. Elke patiënt is anders en het is elke dienst handelen in verschillende situaties. Je krijgt bij ons te maken met slachtoffers van grote of kleine ongevallen en patiënten van alle specialismen. Je werkt veelal zelfstandig en stelt prioriteiten om de zorg voor de patiënt zo goed mogelijk te laten verlopen. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team en staat er nooit alleen voor.

Hoe lang werk je al bij het Slingeland ziekenhuis?
Ik ben sinds maart 2015 werkzaam in het Slingeland ziekenhuis.

Welke weg heb je moeten bewandelen om dit te bereiken?
Ik heb eerst mbo verpleegkundige gedaan, daarna direct de HBO-v verkort omdat ik mijn mbo al had afgerond. Ik heb toen een aantal jaren werkervaring opgedaan op de acute opname afdeling bij het Slingeland en toen na 5,5 jaar de overstap naar de SEH gemaakt. Aldaar heb ik de SEH opleiding gedaan en daar ben ik sinds februari 2022 mee klaar.

Is dit altijd je droom geweest?
Ik wilde altijd al de richting van acute zorg op. De acute opname afdeling was hiervoor een mooie opstap met veel verschillende specialisme en ziektebeelden.

Hoe ziet een dag als SEH verpleegkundige eruit?
Geen enkele dag is hetzelfde op de SEH. Je weet als je je dienst begint nooit hoe deze eruit gaat zien. Er zijn veel verschillende diensten en wisselende tijden wat het ook nog eens extra afwisselend maakt.

Wat maakt dit werk zo dankbaar en waar krijg je energie van?
De afwisseling tijdens je dienst en dat je van te voren nooit weet wat de dag je gaat brengen. Het is fijn en geeft je energie als je echt iets kan betekenen voor patiënten en familie. 

Wat is de grootste uitdaging in je werk?
De onvoorspelbaarheid en afwisseling. Voor elke patiënt is het een onzeker en spannend moment waarin jij hoopt iets te kunnen betekenen.

Heb je nog tips of adviezen voor andere die ook een carrière in het ziekenhuis of zorg ambiëren?Probeer in elke setting mee te kijken, zoals een ziekenhuis, geestelijke gezondheidszorg, verpleeghuis of thuiszorg etc. Door overal te kijken kun je voor jezelf gaan kijken wat jou het meeste aanspreekt en wat bij jou past. Doe vooral wat je leuk vindt en ga je dromen achterna.

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *