Metach

Metach: Oplossingen in de metaalbewerking

Inmiddels bestaat het metaalbedrijf van Patrick Dahlhaus nu 15 jaar. In de loop der jaren groeide het bedrijf gestaag verder uit, met daarbij het oog steeds vooral op kwaliteit. Sinds elf jaar zit Metach, staat voor Metaal en Achterhoek, in Gendringen. Klanten kwamen tot nu toe vooral bij hen terecht dankzij mond-tot-mond reclame, maar het bedrijf is nu zover dat ze meer werk aankunnen en zich voor willen stellen.

Bij Metach worden onderdelen van allerlei soorten metalen laser gesneden, gebogen en gelast om ze klaar te maken voor de klant. Sinds vier jaar houden ze zich daarnaast bezig met het buigen en bewerken van leidingen. “We maakten altijd al onderdelen voor close-in boilers, maar de vraag groeide zo hard, dat klanten waarmee we samenwerkten vroegen of we daarin verder wilden investeren. We besloten dat te doen en toen hebben we geïnvesteerd in 3D buigmachines, solderen en Cobots die de buizen onbemand kunnen bewerken,” vertelt Dahlhaus.

Begin tot eind

Inmiddels zijn er 35 mensen bij Metach in dienst. “Met veel enthousiasme werken mensen met kennis van hun vak bij ons. Daar zijn we trots op. Onze groei zit op dit moment echt in de aanschaf van robotarmen en daar leent zich het werk dan ook voor. We hebben eigen engineers in huis, maken werktekeningen, hulpmallen, programmeren machines offline en dan gaan we producten maken. We hebben alles in huis om een project van het begin tot het eind te organiseren.”

Klant ontzorgen

De vraag  is nog steeds groot. “We hebben geen eigen product. We maken wat de klant ons vraagt. Het gaat dan vooral om onderdelen voor bijvoorbeeld de verwarmingsbranche, de meubelbranche, de machinebouw, de medische wereld en we zijn er klaar voor om nieuwe  klanten te helpen. Wat een ander misschien niet voor elkaar krijgt, dat kunnen wij waarschijnlijk wel. We doen niet één bepaalde bewerking, maar houden ons bezig met onder andere lasersnijden, buigen, lassen, boren, een schroefdraad tappen en als er gemonteerd moet worden, dan assembleren we ook. De klant ontzorgen, dat is ons doel en onze kracht.”

Meer informatie:

Metach B.V.
Nijverheidsweg 15
7081 AE Gendringen
T: 0031 315 32 56 96
W: www.metach.nl
E: info@metach.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *