fotograaf Dies Goorman

MH Interieurdesign: authentiek, persoonlijk en betrokken

‘Ik word oprecht gelukkig van het werk dat ik doe’

Authentiek en eerlijk, zo omschrijft eigenaar van MH Interieurdesign Marian Hettelaar zelf haar kernwaarden. Die spelen voortdurend mee bij het creëren van interieurs die passen bij de persoonlijke wensen en eisen van de opdrachtgever. Wanneer je rondloopt in het zojuist opgeleverde pand van Night Star Express in ’s-Heerenberg wordt het indrukwekkende resultaat van haar werk zichtbaar en tastbaar.

Marian volgde de opleiding Interieurontwerper en creëert onder de naam MH Interieurdesign sinds 2011 interieurs als het ware “om de opdrachtgevers heen”, zowel zakelijk als particulier. Interieurontwerp en -advies uiteraard, maar ook de begeleiding van het hele traject, in nauwe samenspraak met de opdrachtgever en de professionals die de nieuwe inrichting gaan uitvoeren. “Het is heel belangrijk dat ik zo vroeg mogelijk bij het traject betrokken word,” zegt Marian. “Alleen zo kun je de woonwensen en -eisen inventariseren en optimaal vertalen in het ontwerp en de uitvoering. Hierdoor wordt alles direct meegenomen in de (ver-)bouwing – denk bijvoorbeeld aan het lichtplan, een van de belangrijkste zaken.”

Doel duidelijk voor ogen

In de loop der jaren heeft Marian een breed netwerk opgebouwd van professionals in de interieurbranche.“Bij dit grote, veelomvattende project heb ik weer gemerkt hoe ontzettend waardevol dat is,” zegt ze. Rinko Gort, lid van het managementteam van het logistieke bedrijf Night Star Express, omschrijft Marians werkwijze als volgt: “Marian houdt standvastig vast aan het doel dat ze voor ogen heeft omdat ze precies weet wat wel en niet bij elkaar past. Ze verstaat de kunst om verschillende meningen te bundelen tot een daadwerkelijk ontwerp en de realisatie daarvan. Heel erg betrokken bij de mensen binnen de organisatie op elk niveau.” Marian beaamt dit: “Een van de leukste aspecten van mijn werk is dat ik ook echt een band opbouw met de mensen.”

Hergebruik van interieurelementen

Het nogal doorsnee kantoorpand van Night Star Express heeft een metamorfose ondergaan: de ruime gangen hebben vloeren in betonlook en sfeervolle wandverlichting. In de hoofdspreekkamer is een opvallende wandvisualisatie te zien waarin het pand op geraffineerde wijze is verwerkt. Tapijt geeft de werkruimtes en spreekkamers een prettige, huiselijke sfeer; tinten als blauw en okergeel komen overal terug.

Rode draad bij het interieurontwerp is het kritisch kijken naar wat hergebruikt kan worden, niet alleen uit oogpunt van duurzaamheid, maar ook vanwege de persoonlijke betekenis van een element. Zo zijn bij Night Star Express de onderstellen van de bureaus en kasten hergebruikt, en is de bestaande donkere vergadertafel perfect geïntegreerd binnen het nieuwe ontwerp. Dit speelt bij particuliere projecten natuurlijk nog veel meer.
Op de website van MH Interieurdesign vind je voorbeelden van projecten. De villa aan de Emmerikseweg bijvoorbeeld is een monumentaal pand dat helemaal “op de schop is gegaan”. Het resultaat mag er zijn: verrassend, gedurfd en heel persoonlijk. Ook het restaurant van wellnesscenter De Bronsbergen werd omgetoverd tot een serene ruimte in warme tinten en exclusieve materialen.

Contact

Overigens kunt u bij Marian terecht voor iedere interieurvraag, hoe klein of groot ook!

MH Interieurdesign
Molenberg 9
7039 CL Stokkum
t 06 42 659703
i www.mhinterieurdesign.nl
e info@mhinterieurdesign.nl


___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *