Midwinterhoornwandeling in de gemeente Oude IJsselstreek

Op zondag 12 december kan er aan een Midwinterhoornwandeling worden deelgenomen.

Er is een nieuwe en wederom mooie route uitgezet door Midwinterhoorngroep ‘De Huttepiepen’. De start is vanaf het DRU Industriepark aan de Hutteweg in Ulft. Hier is voldoende ruimte om te parkeren. Ulft is te bereiken via A12, tot Knooppunt Oud Dijk, A18 richting Doetinchem, afrit 4 (Doetinchem oost, Terborg), via N317 naar Ulft. Ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer!

Er zijn twee routes uitgezet. De route van ruim 12 kilometer  is  voor de sportieve wandelaar en gaat richting Bontebrug en Voorst. Er wordt gelopen over goed begaanbare wegen en paden. Op vele plaatsen zal het sonore geluid van midwinterhoorns te beluisteren zijn. Onderweg is een pauzeplek ingericht.

Landgoederen, bossen, vistrappen, stuwen en oevers van de Oude IJssel, Keizersbeek  en Aa-strang vormen het decor van deze wandeling. Bij het sfeervolle Openluchttheater kan worden genoten van een consumptie die bij de prijs is inbegrepen. Geserveerd worden o.a. soep, chocolademelk, glühwein, enz. De route kan individueel worden gelopen. Routebeschrijving met aangehechte consumptiebon kost € 6,00 per persoon en is verkrijgbaar in het DRU Ketelhuis-OVGG,  Hutteweg 28a in Ulft.

Er kan worden gestart tussen 10.30 en 12.30 uur. Kinderen onder 12 jaar wandelen gratis mee! Bij de start kunnen wandelaars met een wandelboekje een stempel/sticker ontvangen! Mogelijk kan er worden gevraagd naar de coronacheck/app. Langs de route zijn diverse horeca-gelegenheden.

Meer info is kort voor de midwinterhoornwandeling te vinden op www.ovgg.nl en Facebook Midwinterhoorngroep De Huttepiepen

Traditie

Midwinterhoorn blazen is een eeuwenoude traditie. In het begin werd de hoorn gebruikt als signaalhoorn om boodschappen door te geven. Nu is de hoorn er om de komst van het Kerstkind aan te kondigen. Alleen te horen vanaf het eerste weekend van de advent tot Driekoningen, de kersttijd. De blazers geven individueel hun boodschap door en wachten op antwoord; ze blazen nooit tegelijk. De Huttepiepen blazen al meer dan 25 jaar in de regio op kerstmarkten, bij concerten en op scholen.

Info: MWH-groep De Huttepiepen email: midwinterhoorn@ovgg.nl, of T. Lukassen, tel: 0315-681360 b.g.g. 0315-631104

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *