Die Slingetaler

Midzomerconcert Die Slingetaler bij Museum Smedekinck

Het Voorjaarsconcert, dat Die Slingetaler in 2019 bij Museum Smedekinck gaven, was een groot succes. Daarom is het gezelligheidsorkest uit het Winterswijkse Kotten door het museum gevraagd dit jaar het Midzomerconcert te verzorgen. Het Midzomerconcert vindt plaats op zondag 3 juli aanstaande. Het begint om 14.30 uur en duurt tot circa 17.00 uur. De Schure van het museum, waar het optreden plaatsvindt, is vanaf 14.00 uur geopend.

Die Slingetaler staan voor “Musik und gute Laune” oftewel “muziek en een goed humeur”. Het orkest werd opgericht in 2007 en bestaat uit zes geroutineerde muzikanten en twee dito zangeressen. De bandleden bespelen samen een groot aantal instrumenten, zoals o.a. accordeon, saxofoon, trompet, klarinet, gitaar, basgitaar, keyboard en slagwerk. Het repertoire is zeer gevarieerd. Het bestaat voor het grootste deel uit Duitse, Oostenrijkse en Sloveense muziek, zoals o.a. Alpenländische Volksmusik, in een speciaal jasje gegoten Oberkrainer muziek, Duitse volksmuziek en schlagers. Maar ook Engelstalige “golden oldies”, Nederlandse nummers en zelfs dialectnummers worden ten gehore gebracht.

Die Slingetaler treden drie keer 40 minuten op. Tussen de optredens zijn er pauzes, waarin koffie, thee en diverse andere drankjes genuttigd kunnen worden. Ook worden er wafels gebakken.

De entree is 7,50 euro.

Museum Smedekinck
Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem
www.museumsmedekinck.nl

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je ook inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers, ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *