Wish de specialist

MIJN Auto – De BMW 2002 van Jesse Gunnewick

Jesse Gunnewick (26) is autoschadehersteller. Het restaureren en herstellen van wagens is een kolfje naar zijn hand. Hij kocht op 17-jarige leeftijd, nog niet eens in het bezit van een rijbewijs, een BMW 1502 uit 1976. “Het was een leerproject voor mijn BBL-opleiding bij Bert Nijenhuis. In de vrije uren wilde ik de auto klaarmaken. Mede daardoor heb ik alle aspecten van het vak onder de knie gekregen.”

De BMW 1502 verkeerde in een zeer slechte staat. Daardoor was het de ultieme uitdaging voor Jesse om te laten zien wat hij in zijn mars had. Het project duurde langer dan verwacht. Vorige maand, negen jaar later, werd de auto goedgekeurd voor de APK en mag Jesse er officieel in rijden. “Dat was wel een mijlpaal ja. Het gaf een goed gevoel, want de voldoening is na zo’n lange tijd des te groter.” Dat hij de juiste weg heeft bewandeld, is ook duidelijk. Hij werkt inmiddels met veel plezier bij Autoschadeherstelbedrijf Snoeck-Huiskamp in Winterswijk.

Grotendeels verrot

Waarom koos hij destijds eigenlijk voor het opknappen van een oude BMW? “Mijn hele familie rijdt in een BMW. Ik ben ermee opgegroeid en het is ook mijn merk geworden. Het zijn motorische degelijke auto’s die heel sportief ogen. Met de turbospoiler op de achterklep en een voorspoiler heeft hij helemaal een sportieve look.” De inwoner van Vragender heeft heel wat uurtjes zitten in de restauratie. “Het is bijna een geheel andere auto geworden. Alleen het oorspronkelijke dak is nog intact. Verder was hij grotendeels verrot. Ik heb alle onderdelen in mijn handen gehad en heb ook zaken naar eigen inzicht aangepast.”

‘Spoilers geven de wagen een sportieve look’

Met de schrik vrij

Jesse kocht een gereviseerde motor, een 2 liter. Daardoor rijdt hij nu in een BMW 2002 in plaats van 1502. Die laatste beschikt namelijk over een 1.600 motor. Ook de kleur wijzigde, van Verona rood naar Baikal blauw. Verder is de klassieker voorzien van een vijf versnellingsbak en een dubbele carburateur. Op een gegeven moment was de restauratie in een vergevorderd stadium, de wagen stond in de grondverf. “Toen is er brand geweest in het pand waar ik hem opknapte. Het viel met alleen wat roetschade uiteindelijk nog mee. Het had slechter kunnen aflopen.” De BMW kwam met de schrik vrij. Daarna heeft hij het restauratieproject thuis in de kelderwerkplaats voltooid. Al met al is Jesse zeer tevreden. “Tijdens het proces heb ik wel eens mijn twijfels gehad of het allemaal wel goed zou komen. Gelukkig heb ik doorgezet.

Nu blijkt dat het de inspanningen meer dan waard zijn geweest. Het is een heerlijke auto om in te rijden.” Heeft hij al zin in een nieuw restauratieproject? “Voorlopig even niet. Het is namelijk ook mijn dagelijkse werk. Wellicht dat ik in de toekomst een keer een BMW 635 CSI ga opknappen. Die staat het hoogste op mijn verlanglijstje.”

Meer MIJN Auto? Klik dan hier!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *