MIJN Boek reviews juli

MIJN Boek – reviews juli 2023

In de rubriek MIJN Boek worden iedere maand aan aantal boeken belicht, waaronder boeken van Achterhoekse auteurs en andere bijzondere (kinder)boeken. Deze eerste editie gaat Richard Stegers in gesprek met Veroni Snijder-Kramer van Boekhandel Kramer in Winterswijk.

Veroni heeft drietal boeken die ze ons als tip wil meegeven. Het eerste boek heet ‘Phoenix’ en is geschreven door Achterhoeker Bert Wagendorp, geboren in Groenlo. Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in 1847 in Winterswijk. Abel Sikkink is acht jaar oud als zijn ouders besluiten te emigreren naar Amerika. Maar het noodlot slaat toe en het schip waarmee ze naar hun eindbestemming varen, de Phoenix, vergaat. Abel overleeft als enige uit het gezin de ramp. Phoenix is een zinderende roman over landverhuizers, diepe vriendschap, het noodlot en de tragische gebeurtenissen in het Amerika van de tweede helft van de negentiende eeuw.

Kinderboek Misjka

De tweede tip is het kinderboek ‘Misjka’ van Edward van de Vendel en Anoush Elman, met tekeningen van Annet Schaap. Bijzonder is dat het zowel de Zilveren Griffel als Zilveren Penceel heeft gewonnen! Dit ontroerende verhaal over de liefde voor een huisdier en de vlucht van een gezin uit een oorlogsgebied is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het is geschikt om voor te lezen en om zelf te lezen vanaf 8 jaar.

Zomertip: ‘Hoe vermoord ik mijn familie’

Een echte ‘page-turner’ volgens Veroni is het boek ‘Hoe vermoord ik mijn familie’ van Bella Mackie. Een bizarre titel, maar dat uitnodigt om het in één ruk uit te lezen. “Wanneer Grace Bernard ontdekt dat haar afwezige miljonairsvader de smeekbeden van haar stervende moeder heeft afgewezen, zweert ze wraak door elk lid van zijn familie te vermoorden” vertelt Veroni. Over de bizarre plottwist aan het eind wil ze niet te veel kwijt. “Gewoon lezen!”

Meer leuke Achterhoekse artikelen lezen? Bekijk dan ook deze pagina eens met veel verschillende items en onderwerpen.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *