MIJN Huisdier - Ragonda en haar varken

MIJN Huisdier – Ragonda en haar varken

In de Achterhoek leven veel (bijzondere) huisdieren. Het gaat van huisdieren die je vaker ziet tot dieren die je misschien nog nooit hebt gezien. In MIJN Huisdier belichten wij elke maand de huisdieren en hun Achterhoekse baasjes. Huisdier van de maand april is het varken van Ragonda Wissing.

Het huisdier van de maand april is het varken Flut van Ragonda Wissing (38) uit ’s-Heerenberg.

Bijzonder huisdier

Flut is een bijzonder ras omdat het een speciaal gefokt varkenssoort is. Het is kruising tussen een Canadees en Amerikaans ras. Ze is 7 jaar oud en over het algemeen blijven deze varkens wat kleiner. Ragonda heeft haar opgehaald bij een fokker in Brabant. Flut is als soort kleine puppy in huis grootgebracht en is vanaf het begin gelijk zinderlijk gemaakt (met behulp van wat lekkers).

Verblijf van het huisdier

Ragonda is 1,5 jaar geleden verhuisd, voor die tijd zat Flut overdag altijd in haar ‘eigen’ schuur (aan huis). “Het voordeel van een varken is dat ze niet uitgelaten hoeven worden, want ze laten zichzelf uit”. Als Ragonda dan s ’avonds thuiskwam, liet ze Flut binnen, kreeg ze wat te eten en plofte Flut neer op haar eigen Ikea-bankje of ging lekker bij Ragonda op de bank liggen, om vervolgens weer verder te slapen. Nu heeft Flut haar verblijf buiten. Er staat een houten blokhut en een groot buitengedeelte dat helemaal voor haar alleen is.

Herinneringen

Ragonda heeft heel veel bijzondere en leuke herinneringen met Flut. Vooral de vriendjes en vriendinnetjes van haar kinderen keken vaak vol ongeloof dat zij een varken thuis hadden. Ook de eerste trucjes die ze Flut aangeleerd heeft en de uitjes naar het bos zijn erg leuke herinneringen voor Ragonda.

Huisdieren

Flut is niet het enige huisdier. Ragonda heeft thuis altijd wel huisdieren, maar het liefst wel dieren die makkelijk te onderhouden zijn i.v.m. haar werk. Op dit moment heeft ze koi karpers en wandelende takken (als je dat huisdieren mag noemen).

Gezond

“Mensen kijken vaak gek op als je het over een mini varken hebt”. Ragonda weet niet wat Flut precies weegt, maar het zal ergens rond de 60 kg zijn. “Ze is op zich niet groot, maar een lekker gezond varken dat genoeg te eten krijgt”. Nu het wat mooier weer wordt laat ze Flut wat vaker rondlopen in de tuin, drinken ze samen een theetje en gaan ze lekker wandelen.

___________________________________________________________________

Oproep: Heeft u een (bijzonder) huisdier of kent u iemand die dat heeft? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staan u en uw huisdier de volgende keer in de schijnwerpers.

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *