MIJN Huisdier - Mojo en Robin

MIJN Huisdier – Robin en haar minizwijn Mojo

In de Achterhoek leven veel (bijzondere) huisdieren. Het gaat van huisdieren die je vaker ziet tot dieren die je misschien nog nooit hebt gezien. In MIJN Huisdier bezoekt Angela Schokkin deze huisdieren en hun Achterhoekse baasjes. Deze maand Robin de Haan uit Gaanderen en haar mini zwijn Mojo.

Het huisdier van de maand juni is het minizwijn Mojo van Robin de Haan uit Gaanderen.

Bijzonder huisdier

Robin is helemaal gek van dieren en heeft er zelfs haar werk van gemaakt (dierenverzorging). Samen met haar man woont ze in het Achterhoekse Gaanderen samen met tal van dieren, groot en klein. Meest bekende en spraakmakende huisdier is toch wel Mojo, een mini zwijn. Mojo heeft een eigen buitenverblijf, samen met een ander mini zwijn Kenny. Hier genieten ze overdag van de zon en al het lekkere eten dat ze voorgeschoteld krijgen.

Trucs

Dat Mojo niet zomaar een mini zwijn is, ondervond Angela al snel tijdens haar bezoek. “Ik heb vroeger eens gelezen dat varkens heel intelligent zijn en makkelijk trucjes aan te leren zijn. Nadat ik eens een simpele truc als ‘pootje geven’ ben gaan oefenen, bleek dat Mojo dit snel oppakte en ben ik alles verder gaan uitbouwen” vertelde Robin terwijl ze Mojo aan het werk zette. De ene na de andere truc werd Angela voorgedaan. Denk aan piano spelen, tong uitsteken, basketballen, schilderen en ga zo maar door.

Bekendheid

Robin deelde met enige regelmaat leuke filmpjes en trucjes van Mojo, dat al snel zorgde voor een grote fanschare. Ook vanuit de filmindustrie bleef Mojo niet onopgemerkt en kreeg ze via een castingbureau mogelijkheden om zichzelf nog meer op de kaart te zetten. Zo schitterede Mojo al eens in commercials en TV-programma’s. Het meest trots is Robin toch wel Mojo’s debuut op het witte doek! In de film ‘Nelson het minivarken’ schittert Mojo met een fraaie rol.

Wil je meer weten over Mojo en een indruk van haar trucjes krijgen? Bekijk de ontmoeting die Angela heeft gehad met Robin en Mojo.

___________________________________________________________________

Oproep: Heeft u een (bijzonder) huisdier of kent u iemand die dat heeft? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staan u en uw huisdier de volgende keer in de schijnwerpers.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *