Alexander Büttner

MIJN Superboer – Alexander Büttner

‘Carrière op een mooie manier afsluiten’

SUPERBOER VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Alexander Büttner.

Hij groeide op in de Achterhoek, maar speelde nooit eerder voor De Graafschap. Maar nu kan Alexander Büttner vanuit zijn woonplaats Doetinchem dan toch op de scooter naar zijn ‘werk’. Van Old Trafford naar De Vijverberg. Voor de ervaren linksback is het niet wezenlijk anders. “Ik geef altijd alles, waar ik ook speel en ben trots eindelijk het De Graafschap shirt te kunnen dragen.”

Op jonge leeftijd maakte hij een droomtransfer. Alexander Büttner verruilde in 2012 Vitesse voor het grote Manchester United. De destijds 23-jarige Achterhoeker tekende een vijfjarig miljoenencontract en speelde uiteindelijk twee jaar met internationale sterren als Ryan Giggs, Wayne Rooney, Juan Mata en Robin van Persie. Tien jaar later is de aanvallend ingestelde verdediger terug in zijn geboortestreek. Spelen in de Keuken Kampioen Divisie ziet hij beslist niet als een degradatie. “Nee hoor, het is een sterke competitie. Het voelt vooral als thuiskomen. Bij De Graafschap wil ik mijn carrière op een mooie manier afsluiten.” Zijn omgeving was uitermate enthousiast toen hij voor drie jaar in Doetinchem tekende. “Mijn familie en vrienden wonen hier allemaal en zijn fan van De Graafschap. Ik kreeg veel felicitaties. Natuurlijk
doet dat me goed. Het is een extra motivatie dat ze ook op de tribune zitten.” Büttner speelde zichzelf financieel onafhankelijk. Hij kan zich veel luxe veroorloven. Dat zie je bijvoorbeeld terug in zijn riante woning in Doetinchem en zijn prachtige bolides. De weelde heeft hem niet veranderd, hij is nog steeds zeer benaderbaar. “Een Achterhoeker is nuchter en blijft met beide voeten op de grond. Dat geldt ook voor mij. Ik besef iedere dag wel hoe bevoorrecht ik ben.” Naast voetballer en familieman is hij ook ondernemer. Büttner runt samen met zijn broer Denny en Nicky Beije het succesvolle kledingbedrijf AB
Lifestyle. Heeft hij al een idee wat hij na zijn carrière gaat doen? “Daar heb ik nog niet over nagedacht. De focus ligt puur op het komende seizoen. Promoveren, daar draait het nu om. We hebben een prima mix van spelers met routine en uitzonderlijke talenten. Ik wil andere spelers helpen met mijn ervaring zoals ik vroeger zelf werd geholpen door bijvoorbeeld Patrice Evra van Man United.”

  • Wat is volgens jou een Superboer?

“Mensen die echt geven om de club. Ik voel me als echte Doetinchemmer ook een Superboer, zeker nu ik bij De Graafschap speel.”

  • Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“Dat ik als kind op de tribune zat. Samen met mijn vader of met vrienden ging ik wel eens naar de wedstrijden. Toen al sprak de sfeer me erg aan.”

  • Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?

“Het moment dat ik hier tekende. Het voelde als thuiskomen. De Graafschap is een gemoedelijke en warme club waar ik het vanaf dag 1 enorm naar mijn zin heb.”

  • Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

We zitten op de goede weg. Met een mix aan ervaren krachten en ook uitzonderlijke talenten gaan we een mooi seizoen tegemoet.”

  • Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?

“Eric Viscaal en Klaas-Jan Huntelaar zijn grote namen die me gelijk te binnen schieten.”

  • Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap? 
  • “Niets. Ik ben zeer tevreden over de omstandigheden hier. Het is allemaal goed geregeld en dat waardeer ik.”
  • Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen?

“Kleintjeskamp, de wijk in Doetinchem waarin ik altijd heb gewoond. Daar voel ik me thuis, ook als ik in het buitenland speelde.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk ook meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *