Superboer Camiel Neghli

Camiel Neghli – MIJN Superboer

‘Kijken waar mijn plafond ligt’

SUPERBOER VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. In deze rubriek gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer, met deze keer Camiel Neghli.

Camiel Neghli wil vaste waarde worden

Het was tot halverwege maart een vervelend seizoen voor Camiel Neghli. Onder Reinier Robbemond kwam hij amper aan spelen toe. Maar het kan verkeren. Na de trainerswissel gloorde er ineens weer licht aan de horizon. “Ik kreeg eindelijk de kans me te laten zien.”

Dynamisch en creatief. Van Camiel Neghli (20) wordt veel verwacht. Hij debuteerde in december 2020 onder Mike Snoei die hem een maand eerder bij de selectie had gehaald. Groeidiamant Camiel Neghli tekende een profcontract en ging een mooie toekomst tegemoet. Toch stagneerde zijn ontwikkeling dit seizoen. Hij verpieterde op de bank en dat laat geen speler onbekommerd. Ook Camiel ging met minder
plezier naar de trainingen. Hij deed zijn stinkende best, speelde verdienstelijk bij O21 maar had onder de vorige trainer weinig perspectief op veel speeltijd in de hoofdmacht. En dat terwijl het elftal steeds minder draaide. “Natuurlijk baalde ik daarvan. Het was een lastige periode. Je hoopt dat er een beroep op je wordt gedaan om het team te helpen. Maar dat gebeurde niet. Dan word je ongeduldig.” Het was een kansloze missie.

Tegenslag

De ontevreden Neghli sprak daarover met Robbemond. Als uitleg kreeg hij te horen dat
hij niet in het systeem zou passen. “De trainer vond mij minder geschikt voor taakgebonden opdrachten. Ik heb vrijheid nodig, dan kan ik iets creeren.” Na het ontslag van Robbemond ontstond een heel andere situatie. Jan Vreman koos gelijk voor de aanvallende middenvelder in de basis, hij werd een zekerheidje op het wedstrijdformulier. Voor Camiel betekende dat een bevrijding. “De trainerswissel heeft voor mij
heel gunstig uitgepakt. Natuurlijk is het fijn dat je direct het vertrouwen krijgt. Dat wil je niet beschamen en ik heb, denk ik, mijn kans wel gepakt.” En zo ziet de toekomst er opeens heel anders uit. Met de blik op volgend seizoen. Daar wil hij zelf graag uitgroeien tot een vaste waarde. “Het hoogste nastreven en kijken waar mijn plafond ligt. Bij De Graafschap heb ik de kans gekregen me te ontwikkelen, daar ben ik de club erg dankbaar voor.”

Wat is volgens jou een superboer?
“Een speler die alles geeft en niet vies is van vuil werk. Dran, vol gas geven, dat kenmerkt een Superboer.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“Dat was mijn stage bij De Graafschap. Ik was 12 jaar speelde daarvoor bij FC Twente. Ik zocht een andere club en het voelde gelijk goed in Doetinchem. Er was een klik met trainer Thomas Ruesink.”

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?

“Dat ik vorig seizoen bij de selectie werd gehaald. Mijn eerste doelpunt uit bij FC Volendam zal ik ook niet snel vergeten en natuurlijk het tekenen van mijn eerste profcontract.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

Dat is niet zo makkelijk. Daarvoor zal allereerst de begroting omhoog moeten. Een sterke selectie is uiteraard ook een belangrijke voorwaarde. Er moet een goede balans zijn tussen ervaren spelers en jeugdspelers.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?

“Branco van den Boomen, een middenvelder die indruk op me maakte toen hij voor De Graafschap speelde. Hij doet het nu goed bij FC Toulouse.”

Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap?  

“De velden van het trainingscomplex liggen er niet zo goed bij, dat mag wel beter.”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? 

“Ik woon nog bij mijn ouders in Ede, dus kom buiten het voetbal om niet zo vaak in de Achterhoek. De Vijverberg is dan toch mijn favoriete plek hier. Supporters zorgen er voor een geweldige sfeer.” niet zo goed bij, dat mag wel beter.”

Wie is de beste ambassadeur van de club of zou dat kunnen zijn?  

“Guus Hiddink. Een man met een grote staat van dienst en een groot netwerk.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *