Charlison Benschop

MIJN Superboer – Charlison Benschop

SUPERBOER VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Charlison Benschop.

Charlison Benschop is in zijn nadagen als profvoetballer aanbeland. De 33-jarige spits wil echter nog niets van stoppen weten. “Ik voel me topfit, ben alweer een tijd blessurevrij en kan nog zeker even mee. Het liefst had ik bij De Graafschap afgesloten.”

International

De in Curaçao geboren speler met een jeugdige uitstraling heeft al heel wat clubs in het betaalde voetbal versleten, elf om precies te zijn. Toch voelt hij zich beslist geen ‘voetbalzigeuner’. “Het is door omstandigheden zo gelopen. Maar als ik het naar mijn zin heb, hoef ik echt niet weg. Het kwam vooral door blessureleed. Dan heb je soms te maken met een lang revalidatieproces. Clubs zijn dan ongeduldig en willen je kwijt. Dat heeft zich meerdere keren voorgedaan. Maar ik ben niet gefrustreerd hoor. Ik heb er ook veel van geleerd, mooie ervaringen opgedaan.” Benschop heeft zelfs enkele interlands voor Curaçao op zijn naam staan. “Het is een hele eer om voor je land te mogen spelen. Ik hoop ook voor de komende wedstrijden een uitnodiging van de bondscoach te krijgen. Hij heeft mijn telefoonnummer, haha.”

Teamspeler

Hij woont in het Duitse Krefeld, ruim een uur rijden van Doetinchem en is getrouwd met sportjournalist Kamila. Ze hebben een zoon en dochter: Charlie jr. en Mila. Als spits noemt hij zich niet egoïstisch genoeg. “Ik ben een echte teamspeler. Scoren blijft bijzonder, maar ik ben net zo blij als een ander een doelpunt maakt. Ik kan bijvoorbeeld ook genieten als Devin Haen het goed doet.” Hij kan de clubs waar hij voor speelde goed vergelijken. Bij De Graafschap voelt hij zich thuis. “Je komt hier in een warm bad. D
sfeer op de club is geweldig. Je kunt rekenen op de steun van de supporters, in goede én slechte tijden. Daar krijg ik kippenvel van.” De behendige aanvaller blijft niet bij de Zebra’s. De optie in zijn contract werd niet gelicht. “Jammer. Als team maken we een bepaalde ontwikkeling door, er is sprake van groei. We hebben een missie. Dat is promotie naar de eredivisie.”

Ons vragenvuur:

Wat is volgens jou een superboer?
“Iemand die hard werkt, loyaal is aan de club en een positieve instelling heeft. Dergelijke karaktereigenschappen passen ook bij mij.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?
“Ik speelde in 2009 met RKC promotie/degradatiewedstrijden tegen De Graafschap. Ik scoorde op de Vijverberg en RKC won uiteindelijk de tweestrijd, daardoor degradeerde De Graafschap.”

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?
“Mijn vorige periode bij De Graafschap in 2019. We stonden er in de eredivisie slecht voor, niemand geloofde nog in ons. Maar we kwamen sterk terug met mooie resultaten. Uiteindelijk was het net niet genoeg om erin te blijven.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?
“Dat is natuurlijk niet zo makkelijk. Toch is de club op de goede weg. Er breken regelmatig talenten uit de opleiding door. Het zou goed zijn om die langer te binden, zodat je er nog meer de vruchten van kunt plukken.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?
“Ik heb nog wekelijks contact met Youssef El Jebli. Hij zou natuurlijk een aanwinst zijn. Ik heb hem al geprobeerd over te halen om terug te komen, voorlopig speelt hij nog in Saudi-Arabië. Maar wie weet in de toekomst.”

Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap?  
“Iedereen hoopt natuurlijk op promotie, dat zou de mooiste verandering zijn. Met een nieuw team heb je tijd en wat geluk nodig.”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? 
“Ik woon in Duitsland, dus ben buiten het voetbal niet vaak in de Achterhoek. Wel ga ik regelmatig met teamgenoten naar het sfeervolle restaurant Gringo’s in Doetinchem voor een hapje en een drankje.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk ook meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *