Jacqueline

MIJN Superboer – Jacqueline Gerritsen

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Jacqueline Gerritsen.

Supportersvereniging SV Superboeren werd opgericht in 1974 en bestaat dus 50 jaar. Voorzitter Hans Boesberg draag het stokje later dit jaar over aan Jacqueline Gerritsen uit Doetinchem. Zij heeft zin in de nieuwe rol.  “Ik kijk ernaar uit, maar vind het ook wel spannend. Het is een grote eer. Ik hoop een verbindende rol te kunnen spelen.”

Nauw betrokken

Jacqueline Gerritsen is al nauw betrokken bij de Doetinchemse voetbalclub. Zij is momenteel secretaris en interim-voorzitter van Vereniging Betaald Voetbal De Graafschap. “Daarnaast schrijf ik regelmatig in D’ran Magazine, maak ik podcasts met ereleden van de club, denk ik mee in de kantine activiteitencommissie en ben ik algemeen lid van het bestuur van SV Superboeren. Afwisselend presenteer ik de Man of the Match. Allemaal erg leuk om te doen. De liefde voor De Graafschap zit in mijn hart! De informele sfeer spreekt me aan, de organisatie en de supporters staan dicht bij elkaar.”

Wensenlijst

De supportersvereniging behartigt de belangen van alle supporters. Die liggen niet altijd op dezelfde lijn. “Maar iedereen wil het beste voor onze club. We komen heel breed in actie. Richting de club of naar andere organisaties zoals de KNVB en het Supporterscollectief Nederland, maar ook onderling. Het kan gaan over het invulling geven aan ‘gastvrijheid’, facilitaire voorzieningen, de band in de Jan Vreman-kantine tot een dadergerichte aanpak of het afschaffen van verplichte buscombi’s.” Jacqueline heeft nog wel enkele wensen. “Dan denk ik al snel aan facilitaire zaken. Achter de Groenendaaltribune zie ik het graag meer aangekleed.

Ook het aantal damestoiletten verdient aandacht. Zeker nu steeds meer vrouwen de wedstrijden bezoeken. Daarnaast zou ik voor jongeren tussen 12 en 18 jaar iets willen doen. Zij vallen een beetje tussen wal en schip. Verder hebben we het prima voor elkaar hoor, met het mooiste stadion van Nederland!” Promotie is belangrijk, alleen al voor de financiële situatie van de club, zegt ze. “En we kunnen wel weer eens een succes gebruiken. Zelf vind ik het mooi dat een trainer uit onze eigen club komt. Spelers en trainers uit eigen geledingen door laten stromen, dat versterkt de clubcultuur. Zij groeien op met de D’ran mentaliteit en begrijpen dat de band tussen spelers en supporters een grote meerwaarde heeft.”

Ons vragenvuur

Wat is volgens jou een superboer?
“Elke supporter die De Graafschap een warm hart toedraagt.” 

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?
“Ik woonde net in Doetinchem. Vanaf mijn balkon zag ik de lampen van het stadion en hoorde de aanmoedigingen van het publiek en natuurlijk de ontlading bij een doelpunt.” 

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?
“Dan kom ik al snel bij de promotiefeesten. Maar dagdagelijks vind ik de informele band tussen club, spelers en supporters het mooiste van onze club. Daar is de afgelopen tien jaar hard aan gewerkt. Later, als ik groot ben🙂, is dát de herinnering die als eerste komt bovendrijven. Daarna de mooie voetbalmomenten en de promoties.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?
Is een stabiele eredivisieclub wel het summum, vraag ik me soms af. Dan missen we de euforie die hoort bij mogelijk promoveren of het verdriet bij degraderen of net niet promoveren. Blijft de beleving die we nu samen delen als we middenmoot eredivisie spelen? Het is wel zo dat het voor onze financiële gezondheid het beste is dat we vaker in de eredivisie spelen.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?
“Ik ben niet zo’n voorstander van het terughalen van ‘oud-spelers’. Ze presteerden op basis van de chemie die er toen was. Ik was best sceptisch toen ik las dat de Seun weer terugkwam. Maar eerlijk: het pakt goed uit!”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? 
“Op een zonnige avond, zittend aan een picknick-bank op het Spinnekopplein. Verder mag ik graag, niet te snel, hardlopen in de bossen van de Achterhoek.”

Wie is de beste ambassadeur van de club?
“Voor mij is dat Sjoerd Weikamp. Iedereen kan zijn liefde voor de club voelen, daar hoef ik niets aan toe te voegen.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *