Jeffry Fortes

Jeffry Fortes – MIJN Superboer

SUPERBOER VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Jeffry Fortes.

Jeffry Fortes wil langer door bij De Graafschap

Hij is één van de routiniers en steunpilaren bij De Graafschap. De ervaren Jeffry Fortes (33) maakt dit seizoen indruk als centrale verdediger. Hij organiseert de defensie, verzorgt de opbouw en neemt met zijn sterke mentaliteit de ploeg op sleeptouw. “Deze rol ligt me wel. Het is een positie waarbij ik de jonge jongens kan coachen. Voor die verantwoordelijkheid loop ik niet weg.”

Fijne club

Jeffry Fortes groeide op in Rotterdam, speelde voor FC Dordrecht, FC Den Bosch, Excelsior en Sparta. In 2021 strikte De Graafschap hem. Daar heeft hij anderhalf jaar later zijn draai gevonden. “Het is een fijne club met een zeer trouwe achterban. Ik ben hier op mijn plek en hoop er nog lang te voetballen.” Het contract loopt echter aan het eind van het seizoen af. Als het aan de speler zelf ligt, worden er nog een periode aan vastgeplakt. “Ik heb al tegen technisch manager Peter Bijvelds gezegd dat ik graag voor drie jaar bijteken. Dat is geen grap. Leeftijd zegt me niets. Ik voel me fit en fris en kan nog een tijd mee.” Als hij stopt, wil hij het liefste met jongeren werken en jeugdtrainer worden. “Daar ligt mijn hart.”

International

Met Fortes heeft De Graafschap een heuse international in de gelederen. Hij speelde al 26 interlands voor Kaapverdië, waaronder de Afrika Cup vorig jaar. “Mijn ouders komen uit dat land voor de westkust van Afrika, vandaar dat ik speelgerechtigd ben. Ik vind het altijd een hele eer om voor Kaapverdië uit te komen, je speelt tegen grote landen en doet mooie ervaringen op.” De laatste tijd is hij niet opgeroepen voor het nationale team. Zonder tekst en uitleg. “Maar als ze een beroep op me doen, ben ik zeker beschikbaar.” De focus ligt de komende maanden op De Graafschap. Na een zeer moeizame start, beginnen de Zebra’s punten te pakken. “We raken ingespeeld en zijn op de goede weg. Er wordt hard gewerkt en via de play-offs is het zeker mogelijk te promoveren. Ik heb daar een goed gevoel over.”

Ons vragenvuur:

  • Wat is volgens jou een Superboer?

“Iemand die volop strijd levert en nooit opgeeft. Niet lullen maar poetsen, zeggen ze in Rotterdam. Dat is wel vergelijkbaar met de mentaliteit hier.”

  • Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“Een prachtige sfeeractie maakte grote indruk toen ik hier met Excelsior op bezoek kwam. Een groot deel van de supporters onder een immens spandoek. Wauw, dacht ik, wat een club!”

  • Wat is je beste/leukste herinnering?

“Ik scoorde mijn eerste doelpunt als profvoetballer van FC Dordrecht tegen De Graafschap en het afgelopen seizoen werd ik tot speler van het jaar gekozen. Maar ik genoot ook enorm toen mijn zoontje na de wedstrijd tegen Top Oss mee het veld op mocht om het publiek te bedanken.”

  • Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

Eerst promoveren en dan doorgroeien. De voorwaarden zijn daarvoor aanwezig. We hebben een goede groep met zeer talentvolle en ervaren spelers. Uiteraard is het dan wel zaak om extra te investeren in nog meer kwaliteit.”

  • Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?

“Anco Jansen en Bryan Smeets.”

  • Wat moet er direct veranderen?  

“Fortes een 3-jarig contract aanbieden, haha.”

  • Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen?

“Ik ga graag naar restaurant Gringo’s in Doetinchem. Het is er altijd gezellig en je kunt er heerlijk eten.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *