Joran Hardeman

MIJN Superboer – Joran Hardeman

SUPERBOER VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Joran Hardeman.

Joran Hardeman maakt een stormachtige ontwikkeling door bij De Graafschap. De jonge centrale verdediger is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde. Hij maakt indruk naast routinier Xandro Schenk in het hart van de defensie van de Superboeren. “Ik krijg veel complimenten, dat doet me goed. En ook de trainer is tevreden.”

Nieuwe kans

Joran Hardeman (22) zit na zijn doorbraak prima in zijn vel. Hij is ambitieus en zelfverzekerd. De speelminuten hebben een positief effect op zijn vertrouwen. “Je bent een stuk vrolijker als je speelt. Vorig seizoen mocht ik mijn debuut maken. Dat smaakte naar meer, maar daarna volgde een lange periode op de bank. Gelukkig kreeg ik dit seizoen een echte kans.” Concurrenten voor zijn positie worden door langdurige blessures gekweld. Het speelde hem in de kaart. “Daar loop ik niet voor weg. In de voorbereiding leek een basisplaats voor me weggelegd. De laatste duels verliepen echter wat minder. Daarom viel ik toch buiten de boot, maar lang hoefde ik niet te wachten.” Door de blessures van Jan Lammers en Rio Hillen kreeg hij een nieuwe kans en die pakte hij overtuigend. Kenners noemen hem een groot talent, een rots in de branding. Het is net of de dynamische moderne speler er al jaren staat, zo wordt vaak gezegd. Hij is taakgericht, rustig aan de bal, kan een man uitschakelen en heeft kopkracht. “Technisch wil ik me nog verbeteren. Daar werk ik aan samen met de trainer die natuurlijk precies weet hoe ik mijn positie moet invullen.”

Europese top

De lange verdediger uit Veenendaal kreeg een contract voor dit seizoen met een optie voor nog een jaar. Die optie is inmiddels gelicht. “Daar spreekt vertrouwen uit. Ik ben blij bij De Graafschap, een mooie club die me altijd heeft gesteund. Mijn ambities steek ik niet onder stoelen of banken. Graag zou ik op het hoogste niveau spelen. Met De Graafschap? Waarom niet. Ik geef er alles voor. Als je naar de langere termijn kijkt, hoop ik de Europese top te halen. Sergio Ramos is mijn grote voorbeeld. Een speler met inhoud.” 

Ons vragenvuur

Wat is volgens jou een superboer?
“Dat zijn in mijn ogen supporters en spelers. Supporters die negentig minuten alles geven en zich massaal laten horen. En spelers met de d’ran mentaliteit. Dat voelt goed voor mij, ik ga graag de duels aan.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?
“Dat was de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax in 2016. Ajax verspeelde door een 1-1 gelijkspel op De Vijverberg het kampioenschap aan PSV. Het maakte een enorme indruk. Mijn twee beste vrienden, echte PSV-supporters, waren er dolblij mee.”  

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?
“Mijn tweede wedstrijd in de basis dit seizoen, thuis tegen NAC. Een overwinning, ik speelde lekker en een geweldige sfeer.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?
Meer belangrijke wedstrijden winnen, daar ontbrak het dit seizoen aan. Investeren in kwaliteit en verder professionaliseren kunnen ook effect hebben.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?
“Dan noem ik twee namen. Martijn Meerdink voor aan de rechterkant en Youssef El Jebli voor de nodige creativiteit.”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? 
“Ik woon nog in Veenendaal bij mijn ouders en rijd dagelijks heen en weer, dus buiten het stadion zie ik niet veel van de omgeving. Als ik in de Achterhoek ga wonen, wordt het Doetinchem. Ik ben een stadsmens, vandaar.”

Wie is de beste ambassadeur van de club?
“Zonder twijfel Ted van de Pavert. Hij is voor velen een voorbeeld. Hard werken en normaal blijven doen, dat past bij deze club.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Huisdier
Erop uit
Leven
MIJN Magazine

MIJN Huisdier

Ook voor onze huisdieren is het straks vakantie. Ze logeren bij een pension of worden eens lekker onder handen genomen in een salon. Vooral bij warm weer valt het aan

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *