Wout Kuiper

Julian Lelieveld wil weer naar het hoogste niveau

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De Doetinchemse voetbalclub telt een enorme schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. In deze rubriek gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer, met deze keer speler Julian Lelieveld

De Graafschap is een gemoedelijke club

Hij deed een stapje terug, maar heeft daar beslist geen spijt van. Julian Lelieveld verruilde vorige zomer Vitesse voor De Graafschap en volgde daarmee zijn hart. “Ik had gelijk een goed gevoel bij de overgang en dat is ook uitgekomen. Ik heb het prima naar mijn zin in Doetinchem. De Graafschap is een erg gemoedelijke, maar ook professionele club. En als we promoveren ben ik weer terug in de eredivisie.”

De Graafschap heeft promotie nog in eigen hand. Na de nederlaag uit bij Almere City waren er mensen die de club al afschreven. Maar na een sterke serie zijn de Achterhoekers weer volop in de race. Julian Lelieveld (23) ziet het wel zitten. “We hebben de kans en moeten onze schouders eronder zetten. Gezien onze spelersgroep moet de tweede plek zeker haalbaar zijn. Het kampioenschap zou helemaal fantastisch zijn.”

De jonge rechtsback beschikt al over veel ervaring in het betaalde voetbal. Hij doorliep de jeugd bij Vitesse, speelde er vorig jaar flink wat wedstrijden en werd al eerder uitgeleend aan Go Ahead Eagles. “De Graafschap was een bewuste keuze. Ik wilde meer aan spelen toekomen en ze wilden me graag hebben. Er sprak veel vertrouwen uit de gesprekken. Bij Vitesse mocht ik weliswaar blijven, maar het hoefde niet per se. Dat heeft zeker meegespeeld in mijn beslissing.”

Bij De Graafschap maakt Lelieveld een prima seizoen door. Hij is de vaste rechterverdediger en krijgt de gelegenheid om mee op te komen. “We zijn na de winterstop van systeem gewisseld. Met 5-3-2 kom ik beter tot mijn recht. Dat geldt trouwens voor het hele team. Er zit nu meer voetbal in de ploeg, dan kom ik aanvallend beter uit de verf.” Het resulteerde in flink wat assists. Lelieveld is er blij mee, want met de goals komt ook het grote doel dichter bij: promotie. “Daar gaan we alles aan doen, want terugkeren in de eredivisie zou geweldig zijn.”

  • Wat is volgens jou een Superboer?

“Iemand die alles geeft voor de club. Dat kunnen spelers, supporters en de mensen op kantoor zijn. Door corona hebben we nu weinig interactie met de supporters, dat is wel erg jammer.”

  • Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“Dat was de wedstrijd met Vitesse op De Vijverberg in 2017. Ik zat op de bank, maar merkte dat de derby erg leefde in Doetinchem. Het werd uiteindelijk 2-2.”

  • Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?

“De bekerwedstrijd uit bij FC Twente. We speelden een prima wedstrijd, wonnen met 1-3 en ik scoorde ook nog. Helaas konden we dat succes geen vervolg geven tegen PSV.”

  • Hoe zie je jouw eigen toekomst binnen de club?

“Ik heb het goed naar mijn zin en heb na dit seizoen nog een contract voor één jaar en een optie voor nog jaar.”

  • Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

“Dat is een lastige vraag. In principe zijn alle faciliteiten aanwezig, ook qua staf. We zitten op eredivisieniveau. Dat hebben we in de voorbereiding ook bewezen tegen eredivisieclubs.”

  • Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?

“Klaas-Jan Huntelaar. Hij komt uit de streek en het zou mooi zijn als hij hier zijn carrière zou afsluiten.”

  • Wie is beste ambassadeur van de club of zou dat kunnen zijn?

“Dat zijn in mijn ogen de mensen met een beperking die op het stadion werken. De Graafschap toont daarmee zijn betrokkenheid met de samenleving.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *