Struker

MIJN Superboer – Marc Struker

SUPERBOER VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Marc Struker.

In mindere tijden leer je echte supporters kennen. Dat zegt Superboer Marc Struker uit Loil bij Didam. “Ik steun De Graafschap altijd, door dik en dun. Je weet als supporter dat het toch met ups en downs gaat. Nu gaat het na een zwakker periode gelukkig weer wat beter. Een echte Superboer neemt het zoals het komt. Maar voor de club en de beleving zou het wel heel mooi zijn als we weer eens promoveren.”

Ras supporter

Marc Struker (32) ademt De Graafschap. De rassupporter heeft al meer dan 15 jaar een seizoenskaart. “Het is begonnen in de jeugd van SV Loil waar ik destijds voetbalde. Wij mochten met het team regelmatig een wedstrijd bezoeken en dan stond je als klein jochie met een vlag op het veld. Dat maakte toen best veel indruk. Daar is de liefde voor De Graafschap ontstaan.” Daarna werd hij een vaste klant op de Spinnekop waar de meest fanatieke aanhang de ploeg aanmoedigt. “Dat is natuurlijk het meest sfeervolle gedeelte van het stadion. Ik ga bijna altijd alleen naar de wedstrijden, maar ik ben er zeker niet alleen. Ik kom allerlei bekenden tegen, het zijn vrienden geworden. Lekker met een biertje naar de wedstrijd kijken, heel gezellig.” Is de uitslag van de wedstrijd van invloed op zijn humeur? “Dat hangt helemaal af van wat de inzet is geweest op het veld. Als iedereen alles gegeven heeft en het lukt gewoon net niet dan is dat voor mij goed te accepteren. Zo staan er veel in.” Wat maakt De Graafschap zo’n mooie club? “De saamhorigheid, het is echt een club van de regio.” Struker is onder de indruk van de prestaties dit seizoen en van het werk van trainer Jan Vreman. “Ik vind dat Jan het fantastisch doet. Het is ook een trainer die ik graag zie, uit de streek. Hij weet natuurlijk als geen ander wat het publiek verwacht en hoe er gewerkt wordt. En als je dan bekijkt hoeveel clubliefde die man heeft, kun je daar toch niks negatiefs over zeggen.” Met Vreman naar de eredivisie, dat is wat hij het liefst wil. “Natuurlijk hoop ik op promotie. Dat zou een enorme boost geven. Ik denk ook dat het kan, maar dan moet het soms ook een beetje meezitten.”  

Ons vragenvuur

Wat is volgens jou een superboer?
“Een superboer is iemand die trouw de club steunt ongeacht welke divisie of kwaliteit van voetbal.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?
“Ik kan me nog goed herinneren dat ik als klein jochie mocht vlaggen als superboertje voor de Spinnekop, wat een herrie kwam daar toen vandaan. Vanaf dat moment wilde ik niets liever dan daar ooit het team aanmoedigen.” 

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?
“Dat is toch wel de sfeeractie van de Brigata Tifosi die waren gevraagd om te helpen aanmoedigen tijdens de trekkeractie op de A18.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?
Eerst financieel echt stappen zetten zodat je ook spelers kunt aantrekken die nu niet in het budget passen.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?
“Of ze erin zouden passen weet ik niet maar ik zou (types als) Hans Kraay jr of Eric Viscaal wel weer terug willen zien op De Vijverberg.”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? 
“Ik werk veel in het westen van Nederland, dus ik ben altijd blij als ik weer in de mooiste streek van het land ben.”

Wie is de beste ambassadeur van de club?
“De supporters, zij zijn er altijd in goede en in slechte tijden.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *