Michael

MIJN Superboer – Michael Ogubai

SUPERBOER VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek en daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot geuzennaam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Michael Ogubai

Er viel de afgelopen seizoenen weinig te juichen bij De Graafschap. De resultaten vielen tegen en promotie was verder weg dan ooit. Toch bleven supporters en sponsors massaal achter hun favoriete club staan. Het geeft Michael Ogubai, de directeur algemene zaken, een trots gevoel. “De haast onvoorwaardelijke steun doet me heel erg goed. De Graafschap leeft enorm!”

Promotie

Michael Ogubai is sinds juni directeur algemene zaken van De Graafschap. Hij volgde Hans Martijn Ostendorp op. De 39-jarige inwoner van Wehl fungeerde al enkele jaren als manager maatschappelijk verantwoord ondernemen bij de Doetinchemse voetbalclub. “Binding met de regio, stimuleren van het ondernemersklimaat en verankering in de maatschappij zijn zaken die ik van harte onderstreep. Ook in mijn huidige rol. Uiteraard staan de sportieve ambities op de eerste plek. Al is er een duidelijke samenhang. Als het goed gaat met een club, zie je dat vaak terug op het veld.” En het gaat goed, zegt de directeur algemene zaken. Financieel is een grote hobbel genomen en met trainer Jan Vreman is de opgaande lijn ingezet. Er wordt in de Achterhoek weer voorzichtig over promotie naar de eredivisie
gesproken. Michael Ogubai heeft vertrouwen in de toekomst en droomt net als veel andere Superboeren van acteren op het hoogste niveau. “We snakken naar nieuwe successen. Als je naar ons spelersbudget kijkt, is promotie geen één-tweetje. Zo eerlijk moet je zijn. Maar dat zegt gelukkig niet alles. Voetbal blijft onvoorspelbaar. Dat maakt het ook zo mooi.” Mocht De Graafschap promoveren, dan biedt dat allerlei kansen, weet de 39-jarige inwoner van Wehl. “Er komt dan via verschillende kanalen extra geld vrij. Dat moet je goed besteden. In een langetermijnvisie moet je het niet alleen hebben over promotie maar vooral ook aan de slag gaan met wat nodig is om in de eredivisie te kunnen blijven. Dat is en blijft natuurlijk een grote ambitie.”

Doorgebroken jeugdspelers

Ogubai is samen met collega’s met verschillende plannen bezig, zoals het moderniseren van sportpark De Bezelhorst. Ook wil de club graag starten met vrouwenvoetbal. Doel is om volgend seizoen in de eerste divisie uit te komen. Verder blijft de focus op de jeugdopleiding. De eerdere investeringen werpen zijn vruchten af. “Met de doorgebroken jeugdspelers staat er kapitaal op het veld. Daar kun je het verschil mee maken. Het zijn meestal ook spelers uit de Achterhoek. Dat zorgt voor binding.”

Ons vragenvuur

Wat is volgens jou een superboer?
“Iemand met clubliefde die trots is op De Graafschap en voor wie hard werken een vanzelfsprekendheid is. Een persoon die normaal doet en geniet van het leven.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?
“De eerste wedstrijd die ik bezocht op de Vijverberg. Dat moet ongeveer 17 jaar geleden zijn geweest. De gemoedelijke, typisch Engelse sfeer maakte indruk op me. Het viel me op: dit is een cultclub met een duidelijke identiteit.” 

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?
“De kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in het seizoen 2009-2010. Het werd 3-2 na een 0-2 achterstand. Een zwaarbevochten zege en een prachtig feest na afloop, dat weet ik nog wel.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?
De juiste faciliteiten en randvoorwaarden creeren waardoor er voetbaltechnisch en financieel een volgende stap kan worden gezet. Daarbij blijven we grote waarde hechten aan de jeugdopleiding.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?
“Aanvaller Berry Powel voor scorend vermogen.”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? 
“De Vijverberg staat uiteraard bovenaan. Verder kom ik graag bij restaurant Il Tonno Rosso in Zeddam en Vanouds in de binnenstad van Doetinchem.”

Wie is de beste ambassadeur van de club?
“Een man van naam en faam: Guus Hiddink. We zijn er blij mee en trots op dat hij zich zo betrokken voelt bij De Graafschap.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *