Mimoun Mahi

MIJN Superboer – Mimoun Mahi

SUPERBOER VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Mimoun Mahi.

Zijn komst werd enorm toegejuicht. Met Mimoun Mahi heeft De Graafschap een aanvaller met veel kwaliteit in huis gehaald. Een ervaren speler die met zijn acties het verschil kan maken. Een gedreven prof ook die altijd honderd procent geeft. Zelf hoopt hij op een snelle terugkeer naar de eredivisie. “Daar hoort De Graafschap thuis”, laat hij aan duidelijkheid niets te wensen over.

Veel vertrouwen

Een droomstart in Doetinchem bleef helaas uit. Mimoun Mahi (29) was niet wedstrijdfit toen hij bij de selectie kwam. Vervolgens brak een spierblessure hem op. Maar in november maakte de technisch vaardige speler zijn rentree. “Ik voel me goed. Er is de tijd genomen om weer helemaal fit te worden. De afgelopen jaren ben ik vaak te snel gebracht na een blessure. Dan krijg je een terugval en ben je langer uit de roulatie. Daar heb ik van geleerd.” Blessureleed, het heeft Mahi regelmatig parten gespeeld. Hoe was het gelopen als hij minder kwetsuren zou hebben gehad? “Die vraag is natuurlijk moeilijk te beantwoorden. Maar het staat vast dat ik door mijn blessures niet alles uit mijn carrière heb kunnen halen. Dat doet soms pijn, toch ben ik heel dankbaar. Ik heb het mooiste beroep. Voetbal zie ik meer als hobby dan als werk.”

Transfervrij

Zijn beste periode had hij bij FC Groningen. In 2015 werd de beker gewonnen en in het seizoen 2016-2017 scoorde Mahi 17 goals. Hij werd opgeroepen voor het nationale team van Marokko. Hij speelde twee interlands (1 doelpunt) met namen als Ziyech, de broers Amrabat en Hakimi en leek met de Atlasleeuwen op weg naar het WK in Rusland. Opnieuw gooide een blessure roet in het eten. “Ik raakte in
de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente geblesseerd. Dat was bijzonder jammer, hoe was het anders gelopen.” Via FC Zürich kwam de aanvaller bij FC Utrecht terecht. Daar werd deze zomer zijn contract ontbonden. De Graafschap kon hem transfervrij overnemen en legde hem voor drie jaar vast. “Uit het verhaal van De Graafschap sprak veel vertrouwen. Het is een grote club met een prachtig publiek. Alles voelt warm, ik heb mijn hart gevolgd om hier te tekenen. De komende tijd wil ik graag mijn steentje bijdragen aan nieuwe successen.”

Ons vragenvuur

Wat is volgens jou een superboer?
“Dat is een speler die er volle bak voor gaat en nooit verzaakt. Dat past wel bij mijn instelling. Ik eis altijd honderd procent inzet van mezelf.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?
“Dan denk ik gelijk aan de trouwe supporters en de sfeeracties. Ik kan me met Sparta de wedstrijd op de Vijverberg nog herinneren.” 

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?
“Hoe ze hier met je omgaan. Ik voelde me gelijk enorm welkom bij de club.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?
We hebben een jong team dat tijd nodig heeft. Het is moeilijker om te promoveren dan om in de eredivisie te blijven, is mijn idee. Als promotie een feit is, komt er meer geld vrij. Je bent dan ook aantrekkelijker voor goede spelers.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?
“Dat is niet zo moeilijk: Youssef El Jebli. Een echte publiekslieveling ook. Hopelijk keert hij nog eens terug. De kans is groter als we promotie afdwingen.”

Wat moet er veranderen?
“Nu moeten we van het stadion naar De Bezelhorst voor de trainingen en terug om te douchen en eten. Dat is niet optimaal. Daar zijn ze mee bezig, geloof ik.”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? 
“We waren laatst met de spelers bij Gringo’s. Een sfeervol restaurant in de gezellige binnenstad van Doetinchem waar je prima kunt eten.”

Wie is de beste ambassadeur van de club?
“Zonder twijfel: Guus Hiddink, een Legend natuurlijk. Hij is gelukkig heel betrokken bij de club.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *