Peter Bijvelds

MIJN Superboer – Peter Bijvelds

‘Het draait om lef en positivisme’

SUPERBOER VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. In deze rubriek gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer, met deze keer technisch manager Peter Bijvelds.

Peter Bijvelds maakte ‘toptransfer’ naar De Graafschap

Hij ziet het als een promotie en spreekt van een toptransfer. Peter Bijvelds verruilde Top Oss na acht jaar trouwe dienst voor De Graafschap. De nieuwe technisch manager moet voor een frisse wind zorgen. Hij voelt zich op zijn gemak in Doetinchem en is energiek aan de slag gegaan. “Er staat een evenwichtige selectie. Daar kunnen we dit seizoen mee voor de dag komen.”

Promotie?

De competitie in de Keuken Kampioen Divisie belooft deze voetbaljaargang uiterst spannend te worden. Met clubs als Heracles, Willem II, PEC Zwolle, ADO Den Haag, NAC, Eindhoven en Roda JC heeft De Graafschap over concurrentie niet te klagen. Peter Bijvelds is uiterst ambitieus, hij verwacht dat de Zebra’s meedoen om de prijzen. Toch wil de technisch manager waken voor te groot optimisme. “We gaan uiteraard voor het maximaal haalbare. Maar directe promotie is gezien ons budget niet helemaal reeel. Met een spelersbegroting van 2 miljoen euro staan we op plaats zes of zeven. Het minimale doel is dan ook het halen van de play-offs.”

Het bevalt Bijvelds uitstekend in Doetinchem. De Brabander was na acht jaar Top Oss wel toe aan een nieuwe stap. “Ik ben enorm blij dat ik bij De Graafschap de kans heb gekregen om mijn voetbalvisie uit te dragen. Het is een fantastische club met een lange traditie, een erg trouwe achterban en een positieve uitstraling.” De opvolger van Peter Hofstede is tevreden over het aankoopbeleid dat hij zelf gestalte gaf, uiteraard in nauw overleg met de nieuwe trainer Adrie Poldervaart. “We hebben een goede groep. Het is een mix van ervaren krachten en jeugdige talenten. De routiniers moeten de jongelingen bij de hand nemen. De omstandigheden om tot mooie prestaties te komen zijn volop aanwezig. De Graafschap moet initiatiefrijk voetbal gaan spelen. Het draait om lef en positivisme. Dat past ook bij deze club.”

Wat is volgens jou een superboer?

“Een nuchtere doch positief ingestelde persoon die de club altijd zal ondersteunen, in mooie en lastige tijden.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“De wedstrijd tegen Feyenoord in 1973. Ik was 8 jaar en supporter van Feyenoord. Het spectaculaire duel eindigde in 5-7.”

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?

“Dat zijn de overwinningen met FC Den Bosch in de nacompetitie en met Top Oss in 2016. Die laatste wedstrijd eindigde in 3-5 met een hattrick van Tom Boere.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

Stabiel beleid met lef en initiatief tonen. Ook in mindere tijden te blijven geloven in wat we doen en niet in negativisme te vervallen.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?

“Dat is niet zo moeilijk: Klaas-Jan Huntelaar.””

Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap?  

“We moeten nog meer proberen om het beste uit onszelf te halen op alle fronten. Daar wil ik faciliterend, ondersteunend en motiverend bij zijn en daarna controlerend kritisch.”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? 

“De Grutstraat in Doetinchem. Daar is het goed toeven.”

Wie is de beste ambassadeur van de club of zou dat kunnen zijn?  

“Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. De juiste persoon om De Graafschap verder te helpen om samen succesvol te zijn.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *