Rob Migchelbrink

MIJN Superboer – Rob Migchelbrink

SUPERBOER VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Rob Migchelbrink.

De Graafschap beschikt over een grote Business Club met veel trouwe leden. Het zijn er maar liefst 409. Tien jaar geleden was dat aantal fors minder. Roerige tijden, er heerste onrust. Rob Migchelbrink werd op dat moment bestuurslid van de Business Club. “Ik wilde graag helpen om de boel weer op de rit te krijgen. We staan er nu veel beter voor, er is stabiliteit.”

Blauw wit

Rob Migchelbrink (57) heeft een blauw wit hart. Als kind volgde hij De Graafschap al. In 1994 werd hij lid van de Business Club. In 2013 trad de ondernemer toe tot het bestuur en weer vier jaar later werd hij voorzitter, een rol die hij nog twee jaar mag uitoefenen. Dan zit de maximale termijn erop. “Een mooie functie. Je bent op de hoogte van wat er speelt, je mag meedenken en meedoen. Ook prettig: je hebt geen verantwoordelijkheid over wat er op het veld gebeurt, haha.”

Netwerken

De Business Club is een succesverhaal, zo weet Migchelbrink. “We beschikken over een enorm aantal leden, dat is nog nooit zo groot geweest. Veel bedrijven dragen De Graafschap een warm hart toe, zien de voordelen van het netwerken en zijn graag een gezellig avondje uit op de Vijverberg. We zijn niet voor niets hét zakelijke middelpunt in de Achterhoek.” De Business Club organiseert regelmatig evenementen bijvoorbeeld met bekende gastsprekers. De belangstelling daarvoor is erg goed. “We hebben bewust gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit. Daarmee zijn de evenementen naar een hoger niveau getild. He
commerciële team doet het voortvarend en ook de komst van Business Club manager Judith Roelofsen heeft zijn vruchten afgeworpen.” Al met al is de Doetinchemmer een tevreden man. Hij hoopt wel op nieuwe sportieve successen. “Het verder verhogen van het spelersbudget is van belang. De sponsors dragen voor 65 procent bij aan de begroting. We lopen met de huidige faciliteiten tegen het plafond van onze mogelijkheden aan. Dat heeft de komende tijd onze aandacht.”

Ons vragenvuur

Wat is volgens jou een superboer?
“Iemand die helemaal verknocht is aan de club en er iets voor wil doen in goede en slechte tijden.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?
“Als kind van 6 jaar bij mijn vader achterop de fiets vanuit Langerak naar de Zuivelweg en het laatste stukje lopen naar De Vijverberg. Dat had iets magisch. Ik herinner me nog spelers als Oeki Hoekema, Gerrie de Jonge en doelman Harry van Oosterhout.”

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?
“Dat zijn er heel veel, uiteraard de promoties. Speciaal was de thuiswedstrijd tegen Feyenoord in 1973. De Graafschap stond met 0-3 achter, het werd 4-3 maar uiteindelijk ging het spectaculaire duel met 5-7 verloren. Toch ging er een wave door het stadion, de Rotterdammers vonden dat indrukwekkend.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?
Wil je in de basis wel een stabiele eredivisieclub worden? Het klinkt misschien gek, maar mijn antwoord is nee, want dan wordt het saai. Kijk naar Heerenveen. Er gebeurt altijd wat als je om promotie of degradatie speelt.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?
“Twee namen komen dan meteen naar voren: Edwin Godee en Eric Viscaal. Toppers die we toen nog konden halen.”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? 
“Het stadion, daar ben ik veel te vinden. Teveel, zegt mijn vrouw haha. Ik slag geen wedstrijd, evenement of overleg over.”

Wie is de beste ambassadeur van de club?
“Dat zijn de sponsors en supporters, zij zorgen voor de unieke sfeer rond De Graafschap. Daar hebben we ons positieve imago aan te danken, dat moet worden vastgehouden.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *