Ted van de Pavert

Ted van de Pavert – Mijn Superboer

‘Blauw-wit hart heb je voor altijd’

SUPERBOER VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek en daarbuiten rekenen op veel sympathie. De Doetinchemse voetbalclub telt een enorme schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. In deze rubriek gaan we voortaan maandelijks in gesprek met een Superboer. Speler Ted van de Pavert bijt het spits af.

Centrale verdediger Ted van de Pavert, kind van de club: ‘Blauw-wit hart heb je voor altijd’

Ted van de Pavert is een prima ambassadeur van zijn werkgever. Van hem zul je geen kwaad woord horen over De Graafschap. “Het is een warme club, ik voel me er helemaal thuis”, aldus de 27-jarige inwoner van Terborg. Dat is ook niet zo vreemd. De centrale verdediger speelt al sinds zijn tiende jaar voor de Superboeren. Het is dan ook een kind van de club. “Een blauw-wit hart heb je voor altijd.”

Van de Pavert vormt een stabiele factor. Hij groeide op in Varsselder en werd gescout bij GWVV. Sindsdien speelde hij de meeste wedstrijden voor De Graafschap. Al kwam hij tussentijds wel even uit voor PEC Zwolle en NEC. Een overstap naar aartsrivaal Vitesse ziet Ted overigens absoluut niet zitten. “Dat gaat nooit gebeuren”, klinkt het vastberaden. Trouwe fans smullen natuurlijk van zo’n uitspraak.

Enorme deceptie

De Graafschap heeft volgens Van de Pavert dit seizoen maar één doel. “Dat is promotie naar de eredivisie. Niks meer en niks minder. De degradatie vorig seizoen was een enorme deceptie. Daar heb ik nog een tijd lang last van gehad. Maar nu is de knop helemaal om.” Tijdens het slot van de competitie en de beslissingswedstrijden was Ted afwezig door de Ziekte van Pfeiffer. “Dat voelde helemaal machteloos. Je hebt er geen enkele invloed op. Je kunt alleen maar hopen. Helaas viel het de verkeerde kant op.” De huidige jaargang is De Graafschap goed begonnen. Al snel pakte de ploeg van trainer Mike Snoei de koppositie. “De kampioen en de nummer 2 promoveren dit seizoen. De kansen zijn dus groter dan voorheen. We hebben een prima selectie, heel evenwichtig met een mooie mix van ervaren en jonge spelers. Ik heb er een goed gevoel over.”

Wat is volgens jou een superboer?

“Iemand met een echt blauw-wit hart. Spelers, supporters en medewerkers die De Graafschap steunen in goede en minder goede tijden. Het gaat erom dat je je stinkende best wilt doen om een steentje bij te dragen aan het succes van onze club. Oftewel Samen D’ran.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“Dat we met onze familie inclusief oma de wedstrijden bezochten. Het duel met PSV in 2000 dat met 2-0 werd gewonnen, heb ik helemaal nog helder op het netvlies. Het was een enorme stunt met doelpunten van Rody Turpijn en Martijn Meerdink.”

Wie is de beste ambassadeur van De Graafschap?
“Dan zeg ik toch Jan Vreman. Een voetbalman in hart en nieren die de club altijd is trouw gebleven. Ik heb met hem gewerkt en hij is zeer bevlogen. En niks geen poespas. Hij komt gewoon op de fiets naar het stadion, prachtig.”

Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken, hoe kan dat doorbroken worden?
“Het zou goed zijn de kern van de selectie met de dragende spelers enkele jaren in tact te houden. Dat kan met langdurige contracten. Daarnaast moet je grote talenten zo vroeg mogelijk oppikken, zelf opleiden en daarna binden.”

Welke oud-speler zou perfect in het huidige elftal passen?
“Youssef El Jebli haha. Nee, die is helaas net weg. Eric Viscaal komt gelijk naar boven. Een geweldige speler met creativiteit en snelheid. Die zou zeker van meerwaarde zijn.”

Waar in de Achterhoek kunnen we je tegen het lijf lopen?
“Ik ben wel eens in de binnenstad van Doetinchem te vinden, fijn sfeertje. ’s Avonds een drankje doen met vrienden of ploeggenoten bij Gringo’s, gezellige tent. Mensen kunnen me in Terborg tegenkomen als ik een ommetje maak met mijn dochter Fae in de kinderwagen een ommetje maak. Ze is nu ruim een jaar en uiteraard het mooiste wat er is.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *