John Harris scoort miljoenen streams

Het grote publiek leerde hem kennen van het televisieprogramma Matthijs Gaat Door. Daarin is hij wekelijks te zien en te horen als één van de achtergrondzangers van de bigband van Sven Figee. John Harris noemt het een mooi avontuur, maar hij doet veel meer. Muzikaal timmert hij op verschillende manieren al enige tijd aan de weg. En bepaald niet zonder succes. “Ik wil niet vergeten worden, dat kan via mijn muziek.”

Een bezige bij en een kleurrijk persoon. John Harris (38) heeft letterlijk en figuurlijk veel noten op zijn zang. Hij is zanger, schrijft teksten van songs en is cafetariaondernemer. “Het is inderdaad een druk bestaan, maar je hoort mij niet klagen. Ik krijg er veel energie van, dan kost het geen moeite.” De inwoner van Hummelo werd geboren in Amerika, woonde in New York en op Curaçao en leeft sinds 2002 in Nederland. Hij streek neer in de Achterhoek waar hij inmiddels zes jaar cafetaria Snackhuus runt. Dat doet hij overigens samen met zijn partner Jessica van den Berg.

De zingende patatbakker van Matthijs Gaat Door


Er gaat geen dag voorbij zonder muziek

Piet Oudolf groeide op in Kennemerland, in de buurt van Bloemendaal. Het nabijgelegen natuurgebied trok vreemd genoeg amper zijn aandacht. Hij werkte hard in het bedrijf van zijn ouders, een goedlopend café restaurant. “Op een gegeven moment kwam ik aan het twijfelen. Wil ik wel in de horeca actief blijven en de zaak overnemen?” Hij zag het uiteindelijk niet zitten en gooide het over een andere boeg. Piet werkte een tijdje in een tuincentrum en besloot de hoveniersopleiding te gaan volgen. “Het was de juiste keuze. Bij het aanleggen en ontwerpen van tuinen lag mijn hart, merkte ik al snel. Ik raakte gepassioneerd en dat ben ik nog steeds.”

Nummer 1 hit

Zijn grote passie is muziek maken. Hij zingt en schrijft teksten voor nummers. Hij geniet op de Benedenwindse Eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) bekendheid onder zijn artiestennaam Jahari. Het nummer Bati in het Papiaments stond vorig jaar op nummer 1 op alle drie de ABC-eilanden, een unicum. Hij toont de clip die bij het nummer hoort op zijn smartphone en zingt swingend mee. “Ik zing iedere dag, daar word ik vrolijk van. Ook in de zaak. Klanten vinden dat prachtig.” De zingende patatbakker doet het met 30 miljoen streams goed op Spotify en ITunes. Hij noemt het een leuke bijverdienste, maar voor het geld doet hij het niet. “Het is gewoon heel gaaf. Je moet doen wat je leuk vindt in je leven. En wat je doet, moet je goed doen.” Naast de Antilliaanse muziek, maakt John Harris festivalmuziek die bekendstaat als hardstyle.

Hij schrijft de Engelstalige Lyrics meestal zelf. “Ik werk daarbij regelmatig samen met DJ Frontliner, oftewel Barry Drooger, een bekende naam als het gaat om hardstyle. Het nummer Loud is het meest populair, ik heb het geschreven en ingezongen. Het heeft inmiddels ruim 13 miljoen streams.” Ook traden zij al samen op in de Heineken Musical Hall. Maar hoe raakte hij verzeild in de bigband van het programma van Matthijs van Nieuwkerk? “Dat is eigenlijk toeval. Ik ken de orkestleider Sven Figee, we hebben wel eens een tour gedaan. Sven werd benaderd voor het programma en zo is het balletje gaan rollen. Het is een mooi podium! Ik heb ambities, maar geniet vooral van het moment.”       

___________________________________________________________________

MIJN Verhaal

De Achterhoek zit vol met mooie, bijzondere verhalen over mensen, verenigen en actualiteiten. In de rubriek MIJN verhaal leest u hier iedere maand over. Ga voor meer artikelen over de rubriek MIJN Verhaal naar de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-verhaal/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *