Talicia Angenent

MIJN Verhaal – Talicia Angenent

Talicia Angenent (18) uit Doetinchem was altijd heel onzeker.  Al van jongs af aan was ze het ‘dikste’ meisje van de klas. “Ik zag er altijd een beetje anders uit dan de rest omdat ik niet ‘dun’ was. Jarenlang heb ik me alleen en ‘niet mooi genoeg’ gevoeld”, vertelt Talicia.  Met dat gevoel heeft ze inmiddels afgerekend: Op 11 juni staat ze in de finale van Miss Curve Nederland.

Talicia, die MBO Social Work niveau vier op het Graafschap college doet, was altijd al een echt meisje-meisje. “Ik deed altijd al graag mijn haartjes, lakte mijn nageltjes, draag wimpertjes en dat soort dingen. Het leek me heel leuk om een keer aan een missverkiezing deel te nemen, maar al snel bleek dat ik niet mee kon doen aan de ‘gewone’ missverkiezing, want daar had ik helaas het maatje niet voor.”

Talicia besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar zocht naar een andere mogelijkheid en zo kwam ze terecht bij de Miss Curve Nederland verkiezing. “Het leek me gewoon een heel leuk avontuur.”

Mooie meiden

Talicia stuurde haar naam, een foto en haar maten naar de organisatie en werd uitgenodigd voor een castingdag in Emmeloord. “Ik kreeg een nummertje en alle deelnemende meisjes werden in groepjes verdeeld. Daarna gingen we per groepje naar boven en moesten we ons één voor één voorstellen aan de jury en even een stukje lopen.”

Aan het einde van de dag kregen de deelnemende meisjes te horen of ze door waren of niet. “Ze riepen de nummers om en toen hoorde ik mijn nummer en mijn naam. Ik dacht: Ik heb het gewoon gedaan!  Dat had ik echt niet verwacht, want er waren zoveel mooie meiden.”

Warm bad

In aanloop naar de finale krijgen de finalisten elke week training in Emmeloord. “We krijgen catwalktraining, beautytraining, socialmediatraining en choreografie voor de openingsdans tijdens de finale. Het is echt super leuk en we helpen elkaar. Ik ben blij dat ik in zo’n warm bad terecht ben gekomen.”

Ze denkt nog wel eens terug aan de tijd dat ze minder gelukkig was met haar verschijning. “Gelukkig kwam er op een gegeven moment een omslag, maar ik heb er lang last van gehad dat ik niet in een maatje 38 paste. Dat een verkoopster mij doorstuurde naar de ‘grote maten’. Terwijl, ik heb maatje 40 en dat is toch een hele normale maat?”

Finale

Talicia, die dankzij haar Argentijnse moeder en Filipijnse vader een behoorlijk exotische uitstraling heeft, kijkt nu wel uit naar deelname aan de finale. “Ook omdat ik niet had verwacht dat ik het zou halen. Kijk, ik ben ook gewoon een meisje van achttien dat vijf dagen in de week naar school gaat en daarnaast bij de Lidl in de bakkerij werkt. Het is niet alleen maar dit, maar ik wil er nu wel alles aan doen om tijdens de finale op zijn best voor de dag te komen.” 

___________________________________________________________________

MIJN Verhaal

De Achterhoek zit vol met mooie, bijzondere verhalen over mensen, verenigen en actualiteiten. In de rubriek MIJN verhaal leest u hier iedere maand over. Ga voor meer artikelen over de rubriek MIJN Verhaal naar de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-verhaal/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *