Ted van de Pavert

Mike Snoei heeft hooggespannen verwachtingen

Mike Snoei is blij dat de competitie weer is begonnen. De trainer van De Graafschap wil graag de wrange nasmaak van de onafgemaakte wedstrijdenreeks van vorig seizoen snel vergeten. De ervaren oefenmeester streeft opnieuw promotie naar het hoogste niveau na. “Dit seizoen moet het gebeuren”, klinkt het strijdvaardig.

‘Druk hoort bij een ambitieuze club als De Graafschap’

Het waren lastige maanden, zo geeft Mike Snoei (56) toe. “Natuurlijk was er die enorme domper en de frustratie over het mislopen van de eredivisie. Heel teleurstellend allemaal, maar je moet verder. Schouders eronder en Dran, zoals ze hier zeggen.” De trainer is tevreden over de versterkingen, al staat daar het vertrek van Branco van den Boomen tegenover. “Het is een mooie groep met echte aanwinsten. Met Branco zijn we helaas wel onze beste speler kwijtgeraakt.” Mike Snoei voelt zich na één seizoen thuis bij De Graafschap. “Ik heb mijn eigen stijl
en ben heel recht voor zijn raap. Voor druk loop ik niet weg, het hoort ook bij een club als De Graafschap. Hier is het gelijk onrustig als er een keer wordt verloren, terecht.” Het komend seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen, zegt de coach. Hij hoopt dat er snel meer publiek welkom is bij de wedstrijden. “Het is heel droevig als je voor een bijna leeg stadion moet spelen. Wij hebben onze eigen achterban juist hard nodig. De trouwe supporters verdienen het ook om ons aan te kunnen moedigen.”

Wat is in jou ogen een Superboer?

“De kreet is al heel goed, daardoor kent iedereen in het land De Graafschap. Je mag best slecht spelen, maar je moet er echt alles aan gedaan hebben. Dan is het goed. Supporters zien graag een tackle van zeven meter door de modder, maar ze dragen ook technische spelers met een mooie actie op handen.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“Ik volg de club al best lang, dat komt omdat ik in de buurt woon. De sfeeracties sinds jaar en dag hebben een enorme indruk op me gemaakt. Ik weet nog dat ze, toen ik er trainer was, het stadion van Telstar overnamen met fraaie schilderingen. Echt heel bijzonder.”

Wat is je beste herinnering aan De Graafschap?

“Dat waren toch de play-off wedstrijden met Telstar tegen De Graafschap, spektakelstukken met voor Telstar een vervelende afloop. De mentaliteit en de sfeer bij De Graafschap spreken me enorm aan. Ik heb veel respect hoe ze het hier allemaal beleven, de entourage is geweldig. Het is gewoon één en al voetbal.”

Hoe zie je je eigen toekomst bij de club?

“Mijn tweejarig contract loopt nog één jaar door. Het afgelopen seizoen voelt natuurlijk als onafgemaakt. We gaan een nieuwe poging wagen, het is wel erg jammer dat Branco er niet meer bij is. Al begrijp ik dat de verleiding voor hem te groot werd. Het karwei is nog niet afgemaakt. Daar ga ik voor, ten koste van alles.”

Wat moet de club doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

“Verder professionaliseren, kwaliteit toevoegen en nog meer op details letten. Uitgangspunt is innoveren op het gebied van analyses, techniek en trainingsfaciliteiten. Een stokpaardje van me is de jeugdopleiding. Wij zijn ook daar op de goede weg. Doel is om nog meer spelers door te laten stromen naar het eerste elftal.”

Welke oud-speler zou prima in het huidige elftal passen?

“De eerste speler die in me opkomt is Eric Viscaal. Maar ook Lasse Schöne heeft het hier uitstekend gedaan. In de achterste lijn zouden de onverzettelijke Erik Redeker en Jan Vreman niet misstaan.”

Wie is de beste ambassadeur van De Graafschap?

“Ralf Seuntjens met zijn markante grijze kop. Verder heb ik burgemeester Mark Bouwmans leren kennen als een echte fan en een goede ambassadeur. Hij past bij de club, komt er graag en heeft veel belangstelling voor zaken die rond de club spelen.”

Waar kunnen we je tegenkomen?

“In het centrum van Doetinchem. Het Simonsplein vind ik een aantrekkelijke plek om met vrienden af te spreken en een hapje en een drankje te doen. Verder ben ik graag bij mijn kleinkinderen, daardoor is de drang van een nieuw buitenlands avontuur veel minder geworden. Mijn kleinzoons zijn idolaat van De Graafschap, echte Superboertjes!”

MIJN Superboer – september 2020
Uitgever – MIJN Magazine
Auteur – Richard Stegers
Fotografie – De Graafschap Media

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *