Nijhuis Mission Water

MissionWater

Deze maand ben ik voor het thema Industrie & Business in gesprek gegaan met Ian Tomassen. Ian is 24 jaar oud en heeft gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Voor een stageplek is hij in contact gekomen met Nijhuis en vandaag neemt hij ons mee in zijn ervaring van het werken met missionwater.

Kan je jezelf kort voorstellen en ons vertellen hoe je bij Nijhuis terecht bent gekomen?

Mijn naam is Ian Tomassen en ik ben 24 jaar. In 2022 heb ik de master biotechnologie aan de Wageningen University & Research afgerond. Voor ik met de master begon heb ik de bacheloropleiding Biotechnologie gedaan. Ik ben met Nijhuis in contact gekomen middels een stageplek. Nijhuis had een opdracht gestuurd naar de uni/vakgroep en zij sturen het dan door onder de studenten. Vanuit de Process Design Engineering afdeling vroegen zij zich af hoe ze een biologische reactor konden optimaliseren. Ik heb onderzocht hoe de bacteriën in zo’n biologische reactor ontwikkelden en hoe goed ze afvalwater behandelden. De reden dat ik toen heb gesolliciteerd op de stage is omdat ik het nuttig vind om met afvalwater bezig te zijn.

Hoe zou jij Nijhuis als organisatie beschrijven en hoe ervaar je de werksfeer binnen Nijhuis.

Nijhuis is een hele grote internationale organisatie die zich bezig houdt met alle vormen van water. Gemeentelijk water, zoals riool, maar ook op industrieel gebied. Alle aspecten van het duurzaam maken van processen waar water in zit behandelen we. Als bedrijf hebben we heel veel kennis in huis om van afval- naar schoon drinkwater te gaan. We houden ons niet alleen bezig met de processen, maar ook hoe we het zelf bouwen en leveren. Zelf hoor ik bij het R&D team en dat is een relatief jong team vergeleken met de rest van de organisatie. Iedereen is bereid elkaar te helpen. De afdeling is best divers omdat we onderzoekers hebben met allerlei verschillende achtergronden en expertises en hier wordt je constant door beïnvloedt. Je leert veel van elkaar en door de goede sfeer durf ik snel te overleggen. Ik klopt snel bij iemand aan omdat ze openstaan om mij te helpen. Mijn collega’s waarderen mijn invalshoeken en ze zijn heel goed in discussies, dit om te zorgen dat ik echt vooruit kan.

Hoe zie je jouw toekomst bij Nijhuis?

Dit jaar blijf ik aan mijn eigen project werken. In de toekomst zou ik graag wat meer zelf een project willen sturen, in de richting waar ik denk dat we naar toe moeten. Op die manier kan ik mijn visie meer uitdragen. Nu vind ik het fijn om me bezig te houden met een bepaald onderwerp en project, want daar leer ik ook veel van.

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *