Moderne luxe afgewerkte villa in Wehl

Moderne luxe afgewerkte villa in Wehl

Rust, ruimte, natuur, voldoende voorzieningen en een prettige sfeer. De Achterhoek is een fijne streek om te wonen. De gemeenten Doetinchem, Winterswijk, Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland, Oude IJsselstreek, Montferland en Aalten tellen ruim 300.000 inwoners. Aan fraaie woningen geen gebrek. Zo kijken we iedere maand binnen bij een bijzonder huis. Met deze keer een fraaie villa in Wehl.

Eigentijds, charmant én energieneutraal. De villa van Debora en Edwin Muis is een blikvanger aan de rand van Wehl. Het rietgedekte zadeldak zorgt voor eigenheid en geeft de woning extra cachet. De uitstraling spreekt tot de verbeelding. Het riante onderkomen is ook nog eens luxe afgewerkt. “Het is ons droomhuis”, vertelt Debora Muis aan de keukentafel onder het genot van een kopje koffie. Haar man Edwin kan dat beamen. “We hebben het zelf laten bouwen en helemaal naar onze hand gezet. Het past als een warme jas.”

Warmtepomp

Een warme jas is binnen trouwens beslist niet nodig. De woning heeft energielabel A++, beschikt over een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en is uitstekend geïsoleerd. Met 18 zonnepanelen kan voldoende stroom worden opgewekt om het verbruik volledig op te heffen. Het afgelopen jaar betaalde het echtpaar daardoor geen energiekosten. “We kregen zelfs wat terug. Dat is wel erg fijn als je ziet wat iedereen tegenwoordig kwijt is aan gas en elektriciteit. Dat loopt al gauw in de honderden euro’s per maand.” 

Kavel

Het woonhuis in Wehl werd gebouwd in 2019. Debora en Edwin waren voor die tijd gehuisvest in de Doetinchemse wijk De Huet. “Niets mis mee, het beviel ons er prima.” Edwin had een eigen bedrijf en kon zich laten uitkopen. Daardoor ontstond financiële ruimte om te investeren in een nieuw huis. “We konden een kavel bemachtigen in deze jonge nieuwbouwwijk in Wehl. De plek sprak ons gelijk aan. Met mooi vrij uitzicht over de weilanden rondom en aan een doodlopende weg.” Er werd een architect en een aannemer ingeschakeld om een passende woning te creëren. Tijdens de bouw verbleef het stel in een grote stacaravan in de tuin. Op die manier konden ze mooi een oogje in het zeil houden. De woning voldoet helemaal aan de wensen. “In Loerbeek staat vrijwel hetzelfde huis, dat was ons voorbeeld. Het is precies geworden wat we wilden. Zowel binnen als buiten.”

Overkapping

Het gevelbeeld zie je niet veel. Het geeft de villa een eigen handtekening. Het riet in combinatie met het zadeldak, de wit gestucte muren en de houten delen maken het visueel spannend. “Het dak kon ook met pannen worden uitgevoerd, maar met riet geeft het toch een heel andere uitstraling, veel warmer.” De brede overkapping over twee zijdes grotendeels vrijdragend biedt veel tuinplezier. De seizoenen worden verlengd en binnen en buiten lopen in elkaar over. Met veel glas wordt dat effect versterkt. “Het is een open en lichte woning met grote raampartijen, dat voelt erg prettig.”

Stalen taatsdeur

De begane grond beschikt over een gietvloer grijs aubergine van kleur en een eigentijdse stalen taatsdeur. Het toilet heeft een bijzondere wand. De sfeervolle woonkamer is uitgerust met een grote maatwerk wandkast, een hoekbank en een groot kleed. Het kleurrijke reliëf behang maakt het extra gezellig. De open keuken met kookeiland is in stijlvol antraciet uitgevoerd en van alle gemakken voorzien. “We hebben bewust geen afzuigkap in het zicht. De afzuiging is geïntegreerd in het werkblad, dat werkt ideaal.” De riante tafel in de keuken wordt veelvuldig gebruikt. “Daar zitten we bijna altijd, alleen niet als we televisie kijken. Het is een fijne plek met zicht rondom.”

Inloopkast

Op de verdieping is de vide een opvallend onderdeel. Er ligt een eiken white wash vloer. De ruime masterbedroom is door middel van schuifdeuren afgescheiden van de inloopkast. De luxe badkamer beschikt over een fraai vormgegeven ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel. De tweede slaapkamer is voorzien van een wastafelmeubel. Een derde kamer is nu in gebruik als bergruimte, maar er kan een extra slaapkamer van worden gemaakt. Ondanks het woonplezier heeft het stel hun woning te koop staan. “Ik heb reuma gekregen, daardoor is het huis en de tuin te groot”, legt Debora uit. “We gaan kleiner wonen in Doetinchem. Het vertrek is met pijn in het hart, want het is echt ons droomhuis.”

Te koop

De woning staat te koop bij Rosendaal Makelaars: www.rosendaalmakelaars.nl

___________________________________________________________________

Oproep droomhuis
Heeft u ook een bijzondere woning of kent u iemand met een opvallend huis? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

___________________________________________________________________

MIJN Droomhuis

De Achterhoek is niet alleen een mooie streek, er staan ook prachtige huizen. In deze rubriek bekijken we iedere maand een ander droomhuis. Meer droomhuizen zien ga dan naar deze link https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-droomhuis/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *