Molen Agneta viert feest

Molen Agneta viert feest

2022 is een bijzonder jaar voor molen Agneta. Het is het jaar van de molenaar en de Stichting Vrienden van de molen ‘Agneta’ bestaat 20 jaar.

In die 20 jaar hebben de vrienden zich ingezet om de molen te onderhouden en te laten draaien, zagen en malen. Om dit bijzondere jaar extra onder de aandacht te brengen is er een boek geschreven over de geschiedenis van de molen en alles wat zij de afgelopen 170 jaar heeft meegemaakt. Het boek is genaamd “Een klap van de molen”.

De week van 7 tot en met 14 mei wordt een feestweek op de molen. Tijdens de ‘Week van Agneta’ zijn er verschillende activiteiten:

  • de molen is dagelijks geopend;
  • 7 mei feestelijke uitreiking eerste exemplaar van het boek; 
  • 8 mei concert KMV Sophia’s Lust;
  • 14 mei oude ambachten + optreden Schouder aan Schouder.

Wij nodigen u van harte uit om onze molen te bezoeken. Iedere zaterdag zijn wij geopend van 9 tot 16 uur. Dan laten onze vrienden u graag zien hoe er ambachtelijk wordt gezaagd en kunnen we u rondleiden door de molen.

Zie onze website www.vriendenvanagneta.nl voor actuele openingstijden en de agenda van de feestweek.

Bezoekadres: Borculoseweg 36 te Ruurlo

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *