In grijpen van moment vind nu pas plaats

De dag dat de coronapaniek pas goed toesloeg is de dag dat in ons land de scholen dichtgingen. De dagen ervoor was het al het gesprek van de dag op het schoolplein. Dit konden ze toch niet doen?! Hoe dan?

Deze dag kwam en ouders zaten ineens massaal in hetzelfde schuitje. Fanatiek postten enthousiaste moeders al op dag 1 hun thuiswerkende kinderen op social media. Ik was nog niet zover, ik moest de klap eerst verwerken. Als werkende moeder van een puber van 10 en een baasje van ruim 5 jaar moest ook ik als juf voor de klas. Om de coronapaniek thuis te lijf te gaan besloten we thuis met een dagschema te gaan werken. Weg ingestampte dag rituelen. Hallo! Corona dagschema. Onze kinderen zijn echte wiebelkontjes en als er TV gekeken wordt hebben ze een spanningsboog zo wijd als de horizon maar zodra er opdrachten uitgevoerd moeten worden, piepen ze wel anders. Het respect wat ze hebben voor hun leerkracht moesten ze opeens verplaatsen naar mij. Hun moeder.

De opmerkingen als ‘mijn juf legt het heel anders uit’ of ‘ Ik luister niet naar jou want jij bent mijn juf niet’ was dagelijkse kost. Na 3 dagen boos te zijn op de hele wereld vond de oudste zijn plekje in deze quarantaine tijd. Verbaast keek ik toe hoe zelfstandig hij te werk ging. De jongste telg vond het helemaal fantastisch. Mama 24/7 om hem heen waardoor de navelstreng wel terug moest groeien en ik mijn momentjes alleen nog had in de plaatselijke supermarkt. Niet alleen school viel weg en wat dacht je van de energie die ze niet kunnen uiten op de sportverenigingen. Het nodige switchen vond thuis plaats. Je bank wordt trampoline, je binnen- en buitenmuren figureren als voetbalgoals. Het toilet wordt je ‘zen’ momentje, van juf naar politieagente en het moment van ingrijpen vind nu pas plaats als er tanden verwijderd moeten worden uit andermans ledematen.

Inmiddels zijn de scholen weer open en als ons dagschema opeens in de soep loopt, blijkt er niemand dood te gaan. De ijverige enthousiaste moeders die hun dagritmes en handige schooltips dagelijks posten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Ook in de corona tijd hebben we onze draai gevonden en zijn flexibeler dan ooit geworden. Chapeau ouders! We did it. J

xx Angela

Nooit gedacht
…. Dat ik de indoorspeeltuin zo zou missen#Quarataine
MAMA

Angela’s Wereld – juni 2020
Uitgever – MIJN Magazine

___________________________________________________________________

MIJN Magazine columns

MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ga naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/ voor een verzameling van alle columns!

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *