duurzaamheid hoog in het vaandel

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Mulder Recycling en Pallethandel

Mulder Recycling en Pallethandel uit Winterswijk is een toonaangevend producent en reparateur van gebruikte pallets. “We richten ons op duurzaamheid en verbinden de verkoop van gebruikte en gerepareerde pallets aan de kwaliteiten van ons bedrijf: service, betrouwbaarheid en kwaliteit. Op die manier proberen we bekendheid te krijgen binnen de markt, met name hier in de regio. Steeds meer grote industrie heeft vraag naar gebruikte pallets, omdat ze goedkoper en duurzamer zijn”, legt Toonie Mulder van Mulder Recycling uit.

Het inkopen van gebruikte pallets door Mulder Recycling draagt bij aan een beter milieu. Door het hergebruiken van pallets ten opzichte van deze nieuw te laten produceren zorgen ze voor een positieve CO2-besparing. De aangekochte pallets worden immers hergebruikt, in plaats van vernietigd. Ook is het hergebruiken van pallets veel voordeliger dan het aanschaffen van nieuwe pallets en daarmee biedt Mulder Recycling een totaaloplossing voor zowel een duurzame palletinkoop als ook de verkoop van pallets.

Voorraad

Het aantal ingezamelde pallets is groot. Als er een nieuwe lading gebruikte pallets bij Mulder wordt afgeleverd, worden ze eerst gesorteerd. Dat gaat op kleur, blank, donker, defect, met een ISPM 15 code, op maat en op plankdikte. Aan de hand daarvan worden ze in de voorraad gezet, totdat de klant een bestelling doet. Dan worden de pallets weer op een vrachtwagen geladen en aan klanten in Nederland, België en Duitsland geleverd, vaak al binnen 24 uur.

Reparatie pallets

Uiteraard bevinden zich onder de aangeleverde gebruikte pallets zich ook altijd een aantal pallets waar iets aan mankeert: bijvoorbeeld gebroken planken of klossen die kapot zijn. “Pallets waar iets stuk aan is, worden hier gerepareerd. Zo’n pallet heeft een heel hoog duurzaamheidsgehalte. Voor die reparatie gebruiken we gebruikte afvalpallets en er hoeven dus geen nieuwe bomen voor gekapt te worden. Pallets die te veel beschadigd zijn, of waarvan de maat incourant is, worden gedemonteerd en de onderdelen worden weer gebruikt voor reparaties. We maken zelfs van afvalhout nieuwe pallets”, legt Mulder uit.

Zo’n pallet heeft een heel hoog duurzaamheidsgehalte

Totaalpakket

Mulder repareert allerlei soorten pallets, de goedkopere eenmalige pallets die zijn gebruikt voor het verpakken van allerlei producten, maar ook de wat robuustere Europallets, die kun je inruilen bij een nieuwe levering. “Wij mogen ook Europallets repareren en sorteren. Daar is ons door Euro EPAL een officiële licentie voor verleend. Deze reparatielicentie is van groot belang om een totaalpakket van productiemogelijkheden te kunnen bieden aan onze huidige en toekomstige klanten.”

Meer informatie

Bij Mulder Recycling informeren ze u graag over wat Mulder Recycling & Pallethandel voor u kan betekenen. Het team van enthousiaste en vakbekwame medewerkers staat u graag te woord.

Mulder Recycling
Ambachtsstraat 21
7102 DW Winterswijk
Tel.: 0543-769028
info@mulder-recycling.nl
www.mulder-recycling.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *