Winterswijkse droomt van een carrière als model

Ze droomt van een carrière als model. Nienke Beskers heeft nog een weg te gaan, maar het begin is er. De Winterswijkse was deelnemer aan de Miss World Nederland verkiezing en deed daarmee veel ervaring op. “Dit smaakt naar meer.”

Na een lastige periode besloot Nienke Beskers (18) de stoute schoenen aan te trekken en zich in te schrijven voor de Miss World Nederland verkiezing, de wedstrijd die plaatsgenoot Leonie Hesselink twee jaar geleden won. Nienke reageerde op een oproep op Instagram. Moedig, zo oordeelde haar omgeving terecht. De Winterswijkse kampte namelijk langere tijd met een angst- en paniekstoornis die nog steeds niet helemaal voorbij is. “Ik wilde mezelf overwinnen, dat is zeker gelukt. Ik ben als persoon enorm gegroeid. Psychotherapie heeft geholpen, maar de wedstrijd heeft daar zeker ook aan bijgedragen. Je leert zo ontzettend veel.”

Heftige tijd

Ze had niet altijd een makkelijke jeugd. Het was één van de factoren waardoor ze niet lekker in haar vel zat. “Ik voelde me onzeker en ontwikkelde psychische problemen. Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter.” Ze wil de afgelopen jaren beslist niet bagatelliseren. Het was een heftige tijd, zo geeft Nienke dan ook eerlijk aan. “Ik ben natuurlijk niet de enige. Twintig procent van de jeugd kampt met soortgelijke problemen. Psychische hulp kan uitkomst bieden. Ik wil aandacht vragen voor dit probleem, want het kan ook anders aflopen. Zo kan ik misschien een helpende hand bieden.”

‘Ik ben als persoon enorm gegroeid’

Impuls carrière

De Miss World Nederland verkiezing was een mooi podium voor dit onderwerp. Beauty with a purpose, wordt dit onderdeel genoemd. “Door mijn verhaal te delen, hoop ik jongeren te bereiken. Zo wordt duidelijk dat ze niet zwak zijn als ze last hebben van psychische problemen. En dat je er bovenop kunt komen”, benadrukt de miss met een missie. Mede daarom vindt Nienke deze wedstrijd de moeite waard. “Het gaat er niet alleen om om mooi te zijn. Dat spreekt me hierin aan. Aan de andere kant kan het een springplank zijn voor mijn carrière als model, zo eerlijk ben ik wel.” Want de Achterhoekse heeft duidelijk ambities in die richting. Ze doet al modellenwerk sinds haar 14e jaar en hoopt er haar beroep van te maken. “Dat is wel wat ik graag wil. Ik hoop succesvol te zijn, maar wil wel altijd mezelf blijven. Zelf ben ik er de persoon niet voor om een rol te gaan spelen.” Het avontuur is haar goed bevallen. “Ik heb er enorm veel van opgestoken. Naast de fotoshoots krijg je workshops op allerlei gebied zoals etiquette, houding en mediatraining. Dat nemen ze me niet meer af.” Nienke is te volgen via haar persoonlijke social media kanalen.

___________________________________________________________________

MIJN Verhaal

De Achterhoek zit vol met mooie, bijzondere verhalen over mensen, verenigen en actualiteiten. In de rubriek MIJN verhaal leest u hier iedere maand over. Ga voor meer artikelen over de rubriek MIJN Verhaal naar de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-verhaal/

Vergeet ons ook niet te volgens op Facebook: https://www.facebook.com/MIJNmagazine

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *