Amphion

Nieuw theaterprogramma Amphion

Het huidige theaterseizoen is nog in volle gang, maar het nieuwe staat alweer voor de deur. De brochures zijn verspreid, de website is gevuld, de verkoop is gestart… het Amphion-team kijkt al uit naar het nieuwe seizoen, dat rijker is dan ooit!

Directeur-bestuurder Ariane Kop: “Ik ben enorm trots op dit programma dat we samen met onze interim programmeur Marc Schultheis en het hele team in elkaar hebben gezet. Het is natuurlijk ieder jaar weer een enorme puzzel met data, schuiven, plannen en veranderen, maar dit jaar was het echt een teamprestatie!” Het is voor Ariane de eerste brochure onder haar leiding. “Ik vind het best spannend. Vanwege mijn start in januari jl. ken ik de wensen en behoeften van de bezoeker natuurlijk nog niet door en door. Ik ben dan ook blij dat we een rijkdom aan voorstellingen presenteren waar naar mijn idee voor iedereen wat tussen zit. Bij twee voorstellingen, Eiffel de musical en Agatha Christies Murder on the Nile, zal ook een blindentolk aanwezig zijn. Het is fijn om de gasten met een visuele beperking ook een optimale beleving te kunnen geven.

Divers programma

Het nieuwe theaterprogramma is heel divers. Er zijn iets minder grote namen dan vorig seizoen, maar des te meer groot talent waar we over een paar jaar niet meer omheen kunnen. Op het programma staan meerdere mooie toneelstukken, veel dansvoorstellingen en prachtige musicals. Het seizoen sluit af met de musical Elisabeth, met niemand minder dan Pia Douwes zelf in de hoofdrol. Ook de theaterconcerten zijn weer goed vertegenwoordigd: van de beste tributebands tot artiesten van Nederlandse bodem zoals Snelle, Emma Heesters, Mell & VF, Nick Schilder, Nielson, Bökkers, Stef Bos en Simon Keizer. Aan familievoorstellingen dit seizoen ook geen gebrek: van Woezel en Pip, Steven Kazan en Jamie en De Gorgels tot De NEEhoorn, Juf Roos en De Grote Slijmmusical. En natuurlijk kijken we alweer uit naar het jaarlijkse Sinterklaasfeest van Warboel Muziekprojecten.

Genieten

Tips geeft Ariane niet: “Van welk genre je nu houdt of voor welke voorstelling je ook kiest, kunst en cultuur biedt een venster op de wereld, scherpt de geest, bevraagt de actualiteit en laat je in het moment opgaan. Verwonder je en geniet van al het moois wat Amphion te bieden heeft.”

Voorproefje

Theaterseizoen 2024-2025 start in september en dat wordt gevierd met een feestelijke aftrap tijdens het openingsweekend op 7 en 8 september. Er is dan een open huis en er zijn meerdere activiteiten in het theater zoals voorstellingen, een instrumententuin, workshops, presentaties etc. Op 8 september is ook de preview waar je een voorproefje krijgt van het nieuwe seizoen.

Mooie producties

De theaterliefhebber hoeft natuurlijk niet te wachten tot het nieuwe seizoen. In juni staan er nog mooie producties in Doetinchem op de planken. “De laatste kaarten voor Jesus Christ Superstar zijn nu in de verkoop, Pia komt nog in de Broadway-sensatie Masterclass en Introdans’ End of Season wordt sowieso een fantastische afsluiter.”

Brochure

Bekijk het nieuwe aanbod op amphion.nl/theater. De reguliere verkoop start op woensdag 22 mei om 10.00 uur. De nieuwe brochure met het theaterprogramma is af te halen op de locaties van

Amphion: Hofstraat 159 (Infobalie), Hofstraat 2 (Filmhuis) en Bizetlaan 1 (Muziekschool).

Let op: de voorverkoop van Vrienden is al gestart, dus mogelijk zijn niet voor alle voorstellingen nog
tickets beschikbaar.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *