Huis Bergh

Nieuwe directeur Stichting Huis Bergh

Het bestuur van Stichting Huis Bergh heeft Heidi van Limburg Stirum benoemd tot nieuwe directeur. Ze vangt haar werkzaamheden aan op 1 februari en neemt dan het stokje over van Marijke Brouwer die met pensioen gaat.

Heidi (1961) was van 2015 tot 2021 directeur van de Nederlandse Kastelenstichting. In die periode heeft ze de organisatie als kenniscentrum op de kaart gezet en het erfgoedevenement Dag van Het Kasteel tot een landelijk evenement met ruim 100 te bezoeken locaties en 60.000 bezoekers uitgebouwd. In 2014 was zij een van de initiatiefnemers van de oprichting van het Luther Museum Amsterdam. En in de periode tot 2020 was ze verantwoordelijk voor de bouw en inrichting daarvan.

Op dit moment is Heidi werkzaam als producent van het landelijke publieksevenement Dag van het Kasteel en als projectleider van het landelijke onderzoek naar koetshuizen in Nederland.

Uitvoering geven aan de missie van de stichting om Huis Bergh met de daarbij horende monumenten, landgoederen, museale collectie en archieven te onderhouden en open te stellen voor het publiek zal een belangrijke taak zijn. De opgave om de bekendheid daarover blijvend te vergroten is wat Heidi vooral motiveert om voor Huis Bergh aan de slag te gaan. “Dit voor Nederland unieke ensemble verdient het om bewaard te blijven en meer als een geheel onder de aandacht gebracht te worden” Heidi zal haar ervaring, kennis en organisatietalent inzetten voor Huis Bergh.

Heidi & Jan

Heidi: “Ik ben echt gevallen voor het totaalpakket. Huis Bergh is een van de weinige hoog adellijke 12e -eeuwse burchten in Nederland, en het is het enige kasteel met een originele burcht, kapel, munt en laatmiddeleeuwse wal. Maar ook de verbondenheid van het kasteel met het historische stadje ’s-Heerenberg en de prachtige omgeving spreken mij erg aan. Als architect ben ik blij dat in mijn nieuwe functie weer plaats is voor mijn oude liefde: historische gebouwen. Marijke Brouwer laat een mooie en enthousiaste organisatie achter. Ze heeft stevige fundamenten gelegd. Ik zie er naar uit om samen met de medewerkers en vrijwilligers hierop verder te bouwen.”

Jan Cees van Hasselt voorzitter van het bestuur: “We zijn erg blij met Heidi. In haar hebben we een daadkrachtige directeur gevonden en we verwachten met haar komst, achtergrond en ervaring het werk van Stichting Huis Bergh verder te kunnen ontwikkelen en versterken.”

Voor meer informatie: Inge Jansen of Jacqueline Wissink

Kasteel Huis Bergh

Hof van Bergh 8 – 7041 AC ’s-Heerenberg

T 0314-661281 

I www.huisbergh.nl

E info@huisbergh.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en huizen in de Achterhoek! Laat je ook inspireren door de artikelen en- of huizen van Achterhoekse personen via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/wonen-in-de-achterhoek/huizen-in-de-achterhoek/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *