night star express

Night Star Express: First Class nachtdistributie op maat gemaakt

Night Star Express Hellmann uit ‘s-Heerenberg is een volle dochter van Hellmann Worldwide Logistics en verzorgt met succes de nachtdistributie van onderdelen voor leveranciers binnen de segmenten industrie, automotive, agrarisch en werktuigbouw binnen Nederland en België. “En daarmee vormen we een niche binnen de logistieke markt”, aldus commercieel manager Robert Overgoor.

De core business binnen de organisatie is nachtdistributie. Zendingen worden bij klanten in de late namiddag of avond afgehaald. Vervolgens worden ze diezelfde avond in de vestigingen gesorteerd, gepland, verladen en aansluitend voor acht uur ’s morgens geleverd op de plaats van bestemming. Overgoor: “We zijn marktleider in de agrarische sector. Verkopende partijen in Nederland kunnen dus bijvoorbeeld bij tractorproducent John Deere hun orders van onderdelen tot vier uur ’s middags neerleggen. Wij halen die onderdelen vervolgens op bij het expeditiebedrijf van John Deere, sorteren ze en leveren ze ’s nachts met busjes en vrachtwagens uit aan de dealers in de Benelux. Dus de ene dag besteld is de opvolgende nacht gegarandeerd voor acht uur in huis.”

Het moederbedrijf, Hellmann Worldwide Logistics, is een wereldwijd expeditiebedrijf met ruim 10.000 medewerkers. Zij hebben een tak nachtdistributie, Night Star Express, dat uit vijf aandeelhouders bestaat, waarvan Hellmann de grootste is. “Hellmann heeft ons bedrijf in 2012 gekocht van de Zweedse Post Nord. Ze deden dat met een strategisch doel, namelijk om een dekkend netwerk binnen het hele Night Star-concept te krijgen. Wij zijn sindsdien dus verantwoordelijk voor de nachtleveringen in de Benelux.”

Chauffeurs

Een groot deel van de af te leveren onderdelen wordt met busjes uitgeleverd en slechts een klein deel met vrachtwagens. “We kunnen niet overal ’s nachts terecht met vrachtwagens”, legt Overgoor uit. De chauffeurs rijden dus altijd ’s nachts met hun bussen door heel de Benelux om overal onderdelen af te leveren. “We hebben eigen auto’s en eigen chauffeurs, maar we maken ook veel gebruik van onderaannemers. Die hebben hun eigen auto’s en chauffeurs, die door ons worden ingehuurd. We hebben er bijvoorbeeld een aantal in Groningen zitten en die halen dagelijks onderweg naar hier spullen op en lossen ze hier bij aankomst. De spullen worden vervolgens hier gesorteerd en ondertussen pakt de chauffeur zijn pauze. ’s Nachts om één uur kan hij weer laden en scannen en vervolgens rijdt hij langs de verschillende afleveradressen weer terug richting Groningen. Het is een vak apart en ik heb veel respect voor de chauffeurs.”

De chauffeurs en medewerkers zijn op hun beurt ook heel tevreden over hun werkgever. “Night Star Express Hellmann is een super gezond bedrijf en ook een heel sociaal bedrijf om voor te werken. We zijn heel plat, met heel korte lijnen. Bij onze directie staat de deur letterlijk altijd open, voor iedereen. Het is heel aangenaam werken.”

Night Star Express Hellmann heeft naast de nachtdistributie nog een paar takken. De andere BV is HExS. Dat staat voor Hellmann Express Services. Deze BV is opgedeeld in twee verschillende takken. Bij HExS Urgent doet men alles op het gebied van koeriersdiensten. Bij HExS Direct Load fungeert het bedrijf als expeditiebedrijf en haalt een chauffeur orders op in de buurt van waar hij net een order heeft gelost.

Meer weten? Neem contact op met Night Star Express Hellmann BV, Logistiekstraat 4, 7041 KH ’s-Heerenberg, tel. +31 (0) 314 399 000

https://www.nse-hellmann.com/nl/home

night star express
Commercieel manager, Robert Overgoor van Hellmann Worldwide Logistics

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *