NoaberBox vol lekkere Achterhoekse producten

Een bijzonder initiatief in een bijzondere tijd, de noaberbox. Noaberschappen.nl stimuleert en ondersteunt lokale ondernemers in de Achterhoek. Het platform bundelt de afzet van voornamelijk Achterhoekse producten. De noaberboxen worden gevuld door leveranciers uit de eigen woonplaats of directe omgeving. Het gaat dan ook om seizoens- en streekproducten vers van het land; “Wij geloven in de kracht van lokale productie en afzet. Shoppen bij de buren heeft veel te bieden”, zeggen Mart Schutten en Koen Garritsen van Noaberschappen.nl

In de coronacrisis werd Noaberschappen.nl gelanceerd. “Mensen gunnen de eigen winkeliers een boterham. Dat gevoel wordt versterkt in moeilijke tijden, dan roept de noaberplicht”, verklaren Schutten en Garritsen (tevens eigenaren van BubbelBal.nl). Zij werkten het idee van Rosanne Navis, de vriendin van Mart, verder uit.

Rick Navis van Studio Feest ontwikkelde de website. Gert Smits van Landwinkel Smits in De Heurne was gelijk enthousiast. Hij verleent alle medewerking. Een flink aantal lokale ondernemers doet inmiddels mee. “Je moet het vooral zien als een krachtenbundeling. We streven naar een mooie afzetmarkt voor vele lokale partijen en werken samen om de consument zo goed mogelijk te kunnen bedienen.” In dit geval met een NoaberBox, een mand vol met heerlijke en eerlijke producten. Het gaat vooral om verse voedingsmiddelen zoals vlees, vis, groente, fruit, zuivel en brood. “Er zijn verschillende boxen beschikbaar en ze worden aangeboden tegen een faire prijs.” Via de webshop is het sinds kort tevens mogelijk om de boxen zelf samen te stellen en losse producten af te nemen.

Sympathiek initiatief

De lokale economie profiteert. Er worden wekelijks tientallen NoaberBoxen verkocht. “Het gaat boven verwachting. Mensen noemen het een sympathiek initiatief, de reacties zijn ook erg positief, het zorgt voor een toenemend aantal vaste klanten.” De tijd is rijp voor dit concept, weet Schutten. “Consumenten zijn zich bewust van wat ze eten en drinken en worden steeds kritischer. Ze willen het liefst verantwoorde en smaakvolle producten uit de regio die kleinschalig worden geteeld. Dat zorgt ook voor de minste milieubelasting. De Achterhoek zet stappen om op allerlei gebieden zelfvoorzienend te zijn, daar spelen we ook op in.”

Het werkgebied bestaat uit de Oost-Achterhoek en wordt op termijn verder uitgebreid. Er is inmiddels ook een bezorgdienst actief. Het is de bedoeling om voor speciale gelegenheden speciale boxen te maken bijvoorbeeld voor een barbecue of een feestdag. De meest bestelde NoaberBox is de KoopLokaalBox. Jij kiest makkelijk zelf de producten die je wilt shoppen en zo stel jij je eigen box samen, vol met lekkers uit deze regio. Maar maatwerk is dus mogelijk, op termijn komen er meer boxen, het geeft het vernieuwende karakter aan, deze worden via de sociale media kanalen gecommuniceerd.

Bestellen

Via de webshop al dat lekkers bestellen vóór dinsdagochtend 9.00 uur, dan staat het de eerstvolgende donderdag tussen 15 en 18 uur klaar bij één van de afhaallocaties: Landwinkel Smits in De Heurne of Kaasboerderij Weenink in Lievelde en er komen binnenkort nieuwe afhaallocaties bij. De boxen kunnen ook aan huis worden bezorgd. Uiteraard worden de coronaregels nageleefd.

Voor meer informatie, aansluiten bij dit concept of het bestellen van een noaberbox:
www.noaberschappen.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je ook inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *