obbink

Obbink Installatietechniek: ‘Verduurzamen is de toekomst’

Familiebedrijf Obbink Installatietechniek uit IJzerlo bestaat al honderd jaar en is een allround bedrijf. Ze houden zich bezig met onder andere gas, water, sanitair, CV en elektra. Hun klantenkring woont nog altijd vooral in het oostelijke deel van De Achterhoek, maar in de loop der jaren is het werk in het bedrijf wel veranderd.

Op dit moment krijgen we vooral veel vragen over verduurzaming van woningen, dus over hybridesystemen, warmtepompen, zonnepanelen. We bekijken eerst of het mogelijk is om te verduurzamen en ook of het prijstechnisch haalbaar is, al moet ik zeggen dat het met de gasprijzen van dit moment het al snel lukt om bijvoorbeeld een warmtepomp terug te verdienen”, vertelt bedrijfseigenaar Hans Obbink.

Obbink past verduurzamingstechnieken toe in nieuwbouw, maar ook in bestaande bouw is het mogelijk. “Verduurzamen is de toekomst. Isoleren is de basis en daarnaast is goed onderhoud en service van groot belang en daar zorgen we ook voor. We houden de lijntjes graag zo kort mogelijk en proberen steeds dezelfde onderhoudsmonteur naar de klant te sturen.”

Daarbij houdt het bedrijf de monteurs zo goed mogelijk geschoold. “De overheid heeft plannen om de regels aan te scherpen als het gaat om koolmonoxide en binnenkort wordt een APK voor je CV-ketel ingevoerd. Onze monteurs hebben inmiddels de certificaten behaald, dus dat hebben we allemaal goed in orde.”

Meer informatie: Obbink Installatietechniek, Hagtweg 13, 7122 JS IJzerlo (Aalten). Tel: 0543-466219 Website: obbink-installatietechniek.nl E-mail: info@obbink-installatietechniek.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *