Achterhoekse Zakenvrouwen

Olympia geeft werk betekenis

Helden. Zo ziet Olympia flexkrachten. Een aantal van hen verloor direct hun werk toen de coronacrisis uitbrak. Iets later konden zij opnieuw aan de slag in de vitale functies. Als straks de economie weer op volle toeren draait, zijn ook de flexkrachten weer hard nodig. Met het oog op toekomstgerichte banen investeert Olympia dan ook continu in talentontwikkeling en opleidingen.

Arbeidsbemiddelaar ontwikkelt mens en organisatie

Olympia stelt mensen die op zoek zijn naar werk centraal. Wie ben je en waar krijg je energie van? Waar ben je trots op en wat wil je bereiken? Samen met de flexkracht ontdekken de intercedenten welke baan, stage of opleiding het best bij hem of haar past. Olympia geeft werk betekenis en vindt het belangrijk dat iedereen zijn talenten volop inzet. Want alleen als je weet wat je drijft, kun je impact maken. Deze aanpak van Olympia is onderscheidend te noemen. Centraal staat de match op behoeften en cultuur, niet alleen op de cv. De organisatie kent de arbeidsmarkt uitstekend, heeft een uitgebreid netwerk en zet in op verbinding. “We investeren veel tijd en energie in kandidaten en denken in kansen en oplossingen”, zegt Robert Heinst, ondernemer van de vestigingen van Olympia in Lichtenvoorde, Doetinchem, Haaksbergen en Hengelo (Ov.). “We zijn gespecialiseerd in transport, logistiek, smart industrie en zakelijke dienstverlening en brengen vraag en aanbod bij elkaar. Dit doen we middels werving & selectie, detachering en opleidingen richting de arbeidsmarkt. Daarbij investeren we in een duurzame relatie met werkzoekenden, onze flexkrachten en met bedrijven die van hen gebruikmaken. Maar we doen meer dan mensen aan een baan helpen. Werk is immers meer dan geld, het zorgt voor sociale interactie, je levert een bijdrage aan de maatschappij en je ontwikkelt jezelf. Hiervoor is veel aandacht tijdens de gesprekken met onze intercedenten.”

Ode aan de flexkracht’


Investeren in opleiding

Met een eigen aanpak weet Olympia mensen en bedrijven te binden. Ondanks de grote schaarste aan personeel vóór de coronacrisis had Olympia voldoende goed opgeleide kandidaten beschikbaar. “Daardoor is het mogelijk matches te maken. Dat zal niet anders zijn nu er economische tegenwind is. Er dienen weer lichtpuntjes aan en de situatie is op termijn weer rooskleuriger. Ik verwacht dan ook dat de vraag naar goed personeel toeneemt”, zo is de overtuiging van Robert Heinst. “Na een flinke dip volgt groei en daar zijn wij klaar voor. Onze missie is mensen aan werk van betekenis helpen en houden. We werven dan ook niet alleen op wat nú nodig is. Vanuit goed werkgeverschap investeren wij in toekomstbestendige opleidingen voor onder andere operators, chauffeurs en monteurs voor zonnepanelen. Opleidingen die we op maat inzetten voor bedrijven. Juist in tijden van crisis is het aan ons de taak flexkrachten te helpen. Daarom bieden wij 1.000 flexkrachten, die noodgedwongen thuis zitten, trainingen aan die hen helpen in de omscholing naar vitale functies.”

Innovatie en verbinding

Met de toenemende digitalisering en een continu veranderende arbeidsmarkt is het volgens Robert Heinst belangrijk dat organisaties beseffen dat zij flexibel en wendbaar moeten zijn. “Ook Olympia wil snel in kunnen spelen op de behoeften van opdrachtgevers, flexkrachten en eigen mensen. Onze relatie met hen is het uitgangspunt en processen zijn er om te ondersteunen. Daarom zetten we volop in op automatisering.” Deze kijk op de arbeidsmarkt is een belangrijk uitgangspunt voor Olympia bij de verhuizing van kantoor Lichtenvoorde van de Rentenierstraat naar de Nobelstraat 11 dit najaar. “We groeiden uit ons jasje. Het nieuwe, goed bereikbare en multifunctionele onderkomen aan de Hamelandroute biedt allerlei mogelijkheden en past bij onze ambities. Het wordt nu al de vestiging van de toekomst genoemd, een digitaal geoptimaliseerde plek die ruimte biedt voor nog meer aandacht voor klantbeleving, innovatie, ontmoeting en verbinding. Ook is het plan om in Lichtenvoorde in het kader van efficiency en duurzaamheid landelijke trainingen voor het eigen personeel en voor andere Olympia-vestigingen regionaal te faciliteren vanuit de Olympia Academy.”

Toekomstige arbeidsmarkt

De extra vierkante meters komen goed van pas om betekenisvolle gesprekken te houden, om kennis en het grote netwerk te delen, bedrijven te ondersteunen en verbinding te faciliteren. Robert Heinst: “Onze missie is mensen en organisaties te begeleiden bij de transitie naar werk van betekenis. Werken aan werk dat ertoe doet en aan ontwikkeling. We zetten ons dagelijks in om mensen met werk te verbinden waar zij gelukkig van worden, waar ze goed in zijn. Niet alleen voor werkzoekenden, maar ook voor mensen die een carrièreswitch willen maken. We nemen hiermee een verantwoordelijkheid als het gaat om de toekomstige arbeidsmarkt. Eén waarin geïnspireerde medewerkers steeds meer een cruciale drijver zijn. Want geïnspireerde medewerkers helpen betekenisvolle organisaties sneller groeien, waarmee je impact toeneemt.”

Geïnteresseerd in wat Olympia voor jou kan betekenen als het gaat om jouw ontwikkeling en werk van betekenis? Neem dan contact op:

www.olympia.nl of lichtenvoorde@olympia.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *