buikpijnpoli

Oncologische revalidatie

Fysiotherapie Sjaak Jansen heeft verschillende specialisaties in huis. Eén van deze specialisaties is de oncologische fysiotherapeut die wordt ingezet in alle fases rondom de ziekte kanker.

Kanker is een ingrijpende ziekte met grote gevolgen. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 115.000 mensen kanker. Veel van deze mensen krijgen te maken met allerlei klachten tijdens en na hun behandeling; vermindering van de conditie, vermoeidheid, moeite om de draad weer op te pakken, angst om (intensief) te bewegen of onzekerheid. Soms gaat dit gepaard met pijn en/of concentratieproblemen. De klachten kunnen optimaal herstel in de weg staan.  De oncologische fysiotherapeut kan je hierbij ondersteunen.

Er bestaan verschillende fases in het genezingsproces.

  1. In de curatieve fase: als de behandeling gericht is op genezing. Hierbij helpt de fysiotherapeut bij het terugkrijgen van de verloren of verminderde vaardigheden. 
  2. In de palliatieve fase: werken patiënten samen met de fysiotherapeut aan het behoud van wat ze nog kunnen. 
  3. In de terminale fase: begeleidt de fysiotherapeut de patiënt bij het feit dat hij steeds minder kan.  

Door verschillende restverschijnselen na chemotherapie of bestralingen, is de neiging om minder te bewegen groot. Een actieve leefstijl draagt bij aan de overlevingskans en het kan een aantal risicofactoren voor (het terugkeren van) kanker verminderen. Het is dus van groot belang om tijdens het gehele ziektetraject te blijven bewegen. Hiermee houd je je conditie, fysieke fitheid en belastbaarheid op peil. Mensen die voldoende bewegen voelen zich bovendien fitter en vrolijker. Een half uurtje per dag bewegen maakt al veel verschil! 

Heb je vragen over oncologische revalidatie of? Collega’s Manon Berendsen en Desirée Bomers helpen je graag verder. Voor meer informatie over oncologische revalidatie zijn we te bereiken via telefoonnummer 0544-352423.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *