van stage naar baan

Online afstudeerstage vinden

Het is bijna weer zo ver, een afstudeerstage vinden want die gaat in februari 2021 gaat beginnen! Een spannende periode in je opleiding. Nu met Corona al helemaal. Hoe ga je jouw stage of afstudeeropdracht vinden en als je die dan hebt gevonden, hoe ga je die dan invullen?

Netwerkbijeenkomsten zijn er niet en een fysieke kennismaking is helaas niet overal mogelijk. Hoe zorg je er dan voor dat je opvalt bij jouw droomwerkgever?

 Tegenwoordig wordt niet alleen meer via de traditionele wegen gesolliciteerd. Netwerken speelt een steeds grotere rol bij het vinden van een werkgever. Maak online connecties met Achterhoekse werkgevers en zorg ervoor dat je opvalt. Dit kan niet vroeg genoeg beginnen! Plaats een leuk bericht op LinkedIn en laat zien dat je op zoekt bent naar jouw droomstage. Een vlotte tekst, beetje creativiteit en een leuke foto doen wonderen. Werkgevers zien in één oogopslag met wie ze te maken hebben en kunnen direct contact opnemen.

 Toch solliciteren via de traditionele weg? Dat kan natuurlijk! Zorg ervoor dat je CV up to date is en schrijf een leuke motivatiebrief. Zorg ervoor dat je opvalt. Laat weten wat jou uniek maakt en waar je goed in bent. Wees ook creatief in de opmaak van je CV, dit valt op! Niet zo handig met al die programma’s? Geen probleem! Er zijn veel programma’s waar je met een paar klikken een super toffe CV kan maken.

Online kennismaking
Je hebt reactie van een bedrijf en je mag op gesprek komen. Leuk! De kans is groot dat dit ook online plaatsvindt, maar dat maakt het niet minder spannend. Je moet het daarom ook zeker niet onderschatten. Voor een eerste indruk krijg je namelijk nooit een tweede kans. Eén van de belangrijkste dingen bij zo’n online gesprek is zorgen dat de techniek werkt. Test vooraf het programma waarmee jullie gaan videobellen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Slecht werkend beeld, geluid en/of internet is namelijk enorm storend voor beide partijen. Let er ook op dat je gebruikersnaam professioneel is.

 Deze online gesprekken doe je vaak vanuit huis. Je toekomstige werkgever zal dit daarom op de achtergrond ook gaan zien. Zorg ervoor dat je in een rustige kamer zit, zonder achtergrondgeluiden en ruim de boel even netjes op. Niets is zo storend als een rommelige achtergrond. Geen zin om op te ruimen of houd je dit liever nog een privé? Maak dan gebruik van de diverse mogelijkheden om je achtergrond te blurren.

 Voor de rest is het eigenlijk hetzelfde zoals altijd: let op je lichaamshouding, draag representatieve kleding en zoek een rustige plek op. Laat je van je beste kant zien, dan heb jij die leuke stage zo in de pocket!

Schouders eronder en gaan
Het lijkt misschien allemaal moeilijk en onwennig, een leuke (afstudeer)stage vinden in deze situatie, maar het is echt niet onmogelijk. We moeten er met zijn allen het beste van maken. Zet je beste beentje voor en doe waar je goed in bent! Praat over je gevoelens en durf om hulp te vragen. Zo vind je vroeg of laat jouw droomstage of -afstudeeropdracht!

SmartHub webinar
Vind je het ook na het lezen van deze tips nog spannend? Kijk dan de toffe webinar van SmartHub terug. Lotte Reesink laat jou zien hoe je een goede indruk achterlaat en opvalt. De webinar is terug te zien op www.talententuinachterhoek.nl

MIJN Achterhoek Werkt – december 2020
Uitgever – MIJN Magazine
Tekst – Achterhoek Werkt
Fotografie – Achterhoek Werkt

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *