mondriaanroute

Ontdek de Achterhoek met de Mondriaanroute!

Vind jij het ook zo fijn om lekker in de buitenlucht te zijn? Iedere maand lichten we een prachtige route in de Achterhoek uit! De Achterhoek staat immers bekend om zijn weerzinwekkende landschappen. Nergens kun je zo mooi wandelen, fietsen, skeeleren én hardlopen als in het natuurschoon van de Achterhoek. Graag geven we jullie dan ook dé ultieme tips om erop uit te gaan! Van de mooiste bosroutes tot de meest historische stadjes, het kan allemaal in de prachtige Achterhoek. Deze maand presenteren we jullie de Mondriaanroute, een fietsroute die zich begeeft door onder andere Winterswijk en Groenlo. Langs mooie en afgelegen wijngaarden, eeuwenoude monumenten, kerken en nog veel meer.

Op de route

Villa mondriaan

Museum Villa Mondriaan is een museum over er allereerste jaren van de schilder Piet Mondriaan. Villa Mondriaan is gevestigd in het ouderlijke huis in Winterswijk. In het Winterswijkse huis heeft Mondriaan zijn schildervaardigheden verder ontwikkeld. Later verhuisde hij naar Amsterdam. De gemeente Winterswijk en de provincie Gelderland verleenden subsidies voor de aankoop en verbouwing van het voormalige woonhuis van de familie Mondriaan, de naastgelegen galerie en het hoekpand waarin de museumwinkel is gevestigd. De drie panden zijn door een aanbouw aan elkaar verbonden.

Crashmuseum

In het AVOG’s CRASH MUSEUM krijgt u door middel van een film en een permanente tentoonstelling een indruk van de geschiedenis van de Luchtoorlog 1940-1945 boven Nederland en in het bijzonder boven de Achterhoek. Behalve dat het museum een eerbetoon wil zijn aan de geallieerde vliegeniers die voor onze vrijheid hun leven offerden, geeft deze permanente tentoonstelling een beeld van de technische kant van de Luchtoorlog 1940 – 1945.

Stadsmuseum Groenlo

In het Stadsmuseum Groenlo in de Achterhoek staat de 80-jarige oorlog centraal. Deze oorlog heeft een grote invloed gehad op de vestingstad Groenlo, vroeger Grol genoemd. Meerdere belegeringen en de daarop volgende versterkingen van de vestingwerken veranderden Grol in één van de sterkste vestingsteden van de 17e eeuwse Nederlanden. Niet voor niets werd er in die tijd dan ook met ontzag over gesproken.

Johannes de doperkerk

De Johannes de Doperkerk is een rooms-katholieke kerk in de Nederlandse plaats Meddo met een grote historie. De kerk is in de jaren 1863-1864 gebouwd en in december 1864 ingezegend door de deken van Groenlo, waarbij Johannes de Doper als patroonheilige werd aangenomen. De ingang is verwerkt in de kerktoren, waarin enkele grote verticale raampartijen zijn verwerkt. De toren is afgewerkt met een torenspits. De kerk is een zaalkerk en is aangewezen als gemeentelijk monument.

Wijngaard Hesselink

Geniet onder het genot van de wijn over de verhalen van Wijngaard Hesselink. Met keuze uit ongeveer 15 verschillende wijnen is Hesselink winnaar van diverse medailles voor hun heerlijke wijnen. Nederlandse wijn van een in Nederland unieke bodem met kalklagen van meer dan 30 miljoen jaar oud! (Op 3 meter diepte).

Recreatiegebied ’t Hilgelo

Net buiten Meddo ligt het Recreatiegebied ’t Hilgelo. Het heeft een oppervlakte van 36 hectare en bestaat uit een ruime waterplas met strand, speel- en ligweiden. Er zijn paden aangelegd rondom het meer en hieromheen is prachtige beplanting aangebracht. Aan de rand van het water kun je heerlijk ontspannen met een hapje en een drankje bij Beachclub MEER. Uw kinderen vermaken zich uitstekend op het strand en bij de vele speeltoestellen.

Meer informatie

Meer informatie en foto’s over de Mondriaanroute vind je op https://achterhoek.nl/Mondriaanroute

__________________________________________________________________

Achterhoek Toerisme

Ontdek de Achterhoek via Achterhoek Toerisme! De leukste uitjes in de Achterhoek, spectaculaire activiteiten, heerlijk overnachten, lekker uit eten, talloze evenementen, fietsen & wandelen én de mooiste routes, je vindt het allemaal op de website van Achterhoek Toerisme. Ontdek de prachtige Achterhoek via https://achterhoek.nl/.  

achterhoek toerisme

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *