boerderijen

Ontdek de charme van boerderijen in de Achterhoek

De Achterhoek, gelegen in het oosten van Nederland, staat bekend om zijn prachtige landschap en historische boerderijen. Deze idyllische streek is een ware schatkamer voor liefhebbers van landelijk leven en cultuur. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen uitje met het gezin of een interessante ervaring wilt opdoen, een bezoek aan de boerderijen in de Achterhoek biedt voor ieder wat wils.

Proef het boerenleven

Een bezoek aan de boerderijen in de Achterhoek is niet compleet zonder een kijkje te nemen bij de moderne agrarische bedrijven. Hier kun je ervaren hoe het dagelijks leven van een boer er tegenwoordig uitziet en meer leren over duurzame landbouwpraktijken.

Bij Kaasboerderij Weenink kun je bijvoorbeeld zien hoe ambachtelijke kaas wordt gemaakt. Stap binnen in de kaasmakerij en ontdek het gehele proces, van melken tot rijpen. Natuurlijk mag je ook verschillende soorten kaas proeven en meenemen naar huis.

Voor wie geïnteresseerd is in de teelt van fruit en groenten is een bezoek aan Fruitbedrijf Horstink zeker de moeite waard. Hier kun je rondwandelen tussen de boomgaarden, verse appels plukken en genieten van overheerlijke streekproducten.

Leuke activiteiten voor jong en oud

Naast het bewonderen van historische gebouwen en het ervaren van het moderne boerenleven, biedt een bezoek aan de boerderijen in de Achterhoek ook tal van leuke activiteiten voor jong en oud.

Bij Kinderboerderij De Ahof kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Ze kunnen dieren aaien, ponyrijden en spelen op de speeltoestellen. Ook worden er regelmatig leuke workshops georganiseerd waarbij kinderen meer leren over het boerderijleven.

Plan je bezoek aan de Achterhoek

Voor een onvergetelijke ervaring op de boerderijen in de Achterhoek is het raadzaam om je bezoek van tevoren te plannen. Veel boerderijen hebben vaste openingstijden en soms zijn er speciale evenementen waar je bij wilt zijn.

Bovendien is het handig om rekening te houden met het seizoen. In het voorjaar en de zomer kun je genieten van bloeiende boomgaarden en groene weilanden, terwijl in de herfst vaak oogstfeesten worden georganiseerd.

Kortom, een bezoek aan de boerderijen in de Achterhoek is een unieke belevenis voor jong en oud. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, landbouw of gewoon wilt genieten van het rustieke platteland, hier vind je alles wat je zoekt. Dompel jezelf onder in deze charmante wereld en ontdek wat de Achterhoek te bieden heeft!

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *