leukste uitjes in de Achterhoek

Ontdek de leukste uitjes in de Achterhoek

Voor de leukste uitjes in de Achterhoek moet je bij MIJN Magazine zijn. Niet alleen vind je de leukste uitjes op onze website HelemaalAchterhoek.nl, ook vind je elk jaar een special in ons magazine met de leukste uitjes in de Achterhoek. Dit jaar: de leukste activiteiten voor jong én oud.

Kastelen, musea, de mooiste recreatiegebieden, lange wandelpaden, je vindt het allemaal in de Achterhoek. Voor een gezellig dagje uit hoef je dan ook niet heel ver weg te gaan. Zo zijn er niet alleen genoeg leuke steden en attracties te bezoeken, ook staan er deze zomer weer een groot aantal evenementen op de planning. Van wandeltochten en markten tot de leukste festivals. Lees vooral verder als je wel wat inspiratie voor een leuk dagje uit kan gebruiken.

“66% van de dagbezoeken in de Achterhoek wordt gewoon ondernomen door de Achterhoekers zelf.”

Op avontuur in de Achterhoek

Voor de allerkleinsten valt er ook genoeg te beleven in de Achterhoek. Zo vind je in Aalten ‘speelboerderij De Neeth’. Een grote speeltuin die je gratis kan bezoeken met verschillende speelhuisjes, een springkussen, konijnentuin, kabelbaan en nog veel meer. Maar ook in Braamt (Land van Jan Klaassen) en Eibergen (Hof van Eckberge) vind je leuke speeltuinen. Wil je een leuke wandeling maken met de kinderen? In Doetinchem kan je twee kabouterroutes lopen: één in het centrum van Doetinchem en één in het bos rondom kasteel Slangenburg. Een andere leuke wandeling voor kinderen vind je bij Erve Brooks in Gelselaar. Kies voor het Avonturenpad en/of bewandel het Blotevoetenland. Voor oudere kinderen (én ouders) is het klimbos in Ruurlo een superleuk uitje. Lekker samen klimmen midden in de bossen. 

“Voor zowel jong als oud valt er in de Achterhoek genoeg te beleven!”

Beleef het bijzondere van de Achterhoek

Woon je al bijna je hele leven in de Achterhoek en denk je bijna alles al gezien te hebben? Ook dan zijn er nog genoeg leuke uitjes te plannen. De Achterhoek telt immers tientallen kastelen en meer dan 25 verschillende musea. Liever een actief uitje plannen? Maak dan een mooie fietstocht of wandeltocht en stop halverwege bij een van de leuke theetuinen of wijngaarden. Wist jij dat de Achterhoek een van de grootste wijnstreken in Nederland is? In 2016 zijn er nog 6 nieuwe fietsroutes uitgezet die langs de verschillende wijngaarden leiden. Verder kan je natuurlijk ook een rondvaart maken, een nachtje overnachten in een van de sfeervolle Bed & Breakfasts of een bezoekje brengen aan een van de wellness locaties. Er valt genoeg te beleven.

Nog meer tips voor een dagje weg in de Achterhoek? Kijk op www.achterhoek.nl of breng eens een bezoekje aan een VVV inspiratiepunt.

Activiteiten kalender 2022

Kijk voor meer informatie op de website van het evenement.

14 april t/m 6 juni

Kunstwandelroute Hummelo: een bijzondere kunstroute op het landgoed Enghuizen.

25 t/m 28 mei

Achterhoekse Wandel4daagse – Doetinchem: wandel ca. 12, 20, 30 of 40 km door de mooiste delen van de Achterhoek.

11 juni

Doesburgse Hanzedag: waan je een dag in de middeleeuwen.

25 juni

FC Winterswijk Rommelmarkt: Supergrote rommelmarkt met 120 tot 150 verkooppunten.

2+3 juli

Zomermarkt Lichtenvoorde: met een grote braderie, straattheater, attracties en meer.

___________________________________________________________________

MIJN Special

In MIJN Magazine belichten we maandelijks één specifiek thema en deze vormt dan een special binnen de overige redactiepagina’s. Meer MIJN Specials zien? Klik dan op deze link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-special/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *