Lichtenvoorde

Ontdek Lichtenvoorde: Een Parel in de Achterhoek

Lichtenvoorde, een charmant dorp in de Achterhoek, is rijk aan cultuur, natuur en historie. Het is een plaats waar traditie en innovatie hand in hand gaan, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor bezoekers van alle leeftijden. Dit artikel biedt u een uitgebreide gids over wat Lichtenvoorde te bieden heeft, van zijn beroemde evenementen tot de prachtige natuur en alles ertussenin.

Historische Achtergrond

Lichtenvoorde heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. De eerste vermelding van het dorp dateert uit 1312, wat het een van de oudere plaatsen in de regio maakt. Door de eeuwen heen heeft Lichtenvoorde zich ontwikkeld van een klein agrarisch dorp tot een bloeiende gemeenschap met een gevarieerde economie.

Een luchtfoto van Lichtenvoorde genomen in 1925
Bron: www.strongzzz.nl

Beroemde Evenementen en Festivals

Een van de hoogtepunten in Lichtenvoorde is ongetwijfeld het jaarlijkse bloemencorso. Dit evenement, dat elk jaar in september plaatsvindt, trekt bezoekers uit het hele land. Prachtige praalwagens versierd met duizenden dahlia’s paraderen door de straten, een spektakel dat zowel jong als oud fascineert.

  • Zwarte Cross: Een ander niet te missen evenement is het Zwarte Cross festival, een unieke combinatie van motorcross, muziek, stunts en theater. Het festival is uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland en trekt jaarlijks een breed publiek.
  • Keifestival: Voor muziekliefhebbers is het Keifestival een must-visit. Dit jaarlijkse evenement biedt een podium aan lokale en regionale bands in verschillende genres, van rock tot pop en jazz.

Natuur en Recreatie

Lichtenvoorde wordt omringd door een prachtig landschap, ideaal voor liefhebbers van natuur en buitenactiviteiten. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, fietsen en paardrijden, met tal van routes die u langs historische boerderijen, door bossen en over heidevelden voeren

  • Het Wentholtpark: Dit park is het groene hart van Lichtenvoorde en biedt naast prachtige flora en fauna ook faciliteiten voor sport en recreatie.
Lichtenvoorde
Bron: www.wentholtpark.com

Cultuur en Erfgoed

Lichtenvoorde heeft een levendige cultuur met een sterke nadruk op erfgoed en tradities. Het dorp is rijk aan monumenten, musea en kunstgalerijen die de geschiedenis en creativiteit van de regio belichten.

  • De Johanneskerk: Een historisch bouwwerk in het hart van Lichtenvoorde, daterend uit de 15e eeuw. De kerk staat bekend om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis.
Lichtenvoorde
Bron: www.pkn-lichtenvoorde.nl

Winkelen en Gastronomie

Lichtenvoorde biedt een aangename mix van winkels, van lokale boetiekjes tot bekende winkelketens. Na het winkelen kunt u genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants of cafés die het dorp rijk is. De Achterhoek staat bekend om zijn gastvrijheid en goede keuken, dus mis de kans niet om enkele lokale specialiteiten te proeven.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Huisdier
Erop uit
Leven
MIJN Magazine

MIJN Huisdier

Ook voor onze huisdieren is het straks vakantie. Ze logeren bij een pension of worden eens lekker onder handen genomen in een salon. Vooral bij warm weer valt het aan

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *