Op huus an

‘Op huus an’ – Verhalen in de Achterhoekse streektaal 

Ceciel Maas-Storkhorst (58) woonde tot haar tiende in Zieuwent en van haar tiende tot zevenentwintigste in Lichtenvoorde. Tegenwoordig woont ze in Wehl, maar is haar moerstaal niet vergeten.

In haar boek ‘Op huus an – Verhalen in de Achterhookse streektaal’ staan luchtige, ontroerende en bijzondere verhalen en interviews over de Achterhoek en mensen uit de Achterhoek in het Zieuwents en Lichtenvoords. Het boek heeft autobiografische en luchtige verhaaltjes, maar ook mooie en ontroerende verhalen over streekgenoten; over hun belevenissen en hun prestaties. Verder is er een bijzonder reisverslag naar Lapland. Ook is er een verhaal gemaakt over kostschool in Groenlo en een verhaal over hoe ’t er aan toe ging bij de krant, lang geleden. Het zijn allemaal zelfstandige verhalen; de verbindende schakel is dat het zich afspeelt in de Achterhoek of dat het gaat over mensen uit deze streek.

Eigen streektaal

In het boek staan waargebeurde verhalen over onbekende en bekende streekgenoten. Onder andere bekende Achterhoekers werden geïnterviewd zoals Jan Ottink en Ernst Daniel Smid. Hans Keuper heeft het voorwoord geschreven en heeft ook het correctiewerk op de grammatica gedaan.

Te koop

’t Boek is een luxe uitgave en telt 100 pagina’s in het formaat A5. ‘Op huus an’ is te koop bij de Spar in Zieuwent,  Meneer Kees in Lichtenvoorde,  boekhandel Kramer in Winterswijk; in Wehl is het boek te koop bij warenhuis Jansen, Plus Bruil en DIO.  Het boek kan ook per post worden toegestuurd. Stuur dan een mailtje naar cecielmaas@hotmail.com. Een boek, mooi voor jezelf, of als Sinterklaas- of als kerstcadeautje te geven aan een ander.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je ook inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *